Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, June 18, 2009

Cerita Adam

* Adam dah pandai gelak sorang2 la skang..jeles btol tengok :p

* Pastu dah pandai mintak dokong. Kalau kite letak die atas katil kan, pastu wat tatau kat die sampai die boring kan..kompem die jerit2 panggil kite. Pastu elok kite dokong je die senyap..siap ajak sembang lagi ..heh..anak sapa la ni?

* Tapi tadi aku dah tau dah..si kecit ni kene ade teman kalau nak tido. Tghri tadi encik yeh balik kejap dr opis..anta bubur durian. So lepas bagi sikecit ni nyusu, aku pun letak la die atas katil. Sambil2 tu kitorang borak2 la 2 org. Alih2..eh? die dah tido rupenye haha..bising2 pun die tetap tido..x kisah, asal ade org kat sebelah.

* 13/6 harituh Adam masuk 2 bulan. Berat pun dah naik 3.9kgs. Gi cucuk, nanges kejap ajek..biasela, kate hero.
Tapi petang tu start dah nangis2..baru rase sakit gaknye..

* Dah pandai juge menjerit kalau tau umi ngan abi die nak gi jejalan. Kalau kitorang kua senyap2 pun die tau gak. Elok je kitorang kua rumah die akan menangis jerit2 sampai berpeluh2 org kat rumah nak bagi die diam balik hehe..camne nak gi tgk transformers ni? :p

* Mase cucuk haritu aku ade tanye Paed adam pasal susu. Die kompem btau yg Lactogen ok utk baby..so aku stick je lah ngan lactogen. Tapinye plak, Adam dah start tammo minum dari botol. Kalau masukkan botol dlm mulut die, die akan nganga je sambil tenung org yg tgh pegang botol tersebut..eheh..macam2..

* Dah pandai gaduh ngan bibik. Kalau bibik bising2 kat die, die boleh berenti menyusu. Pastu start cebik2 and nangis mcm kecik ati gile..sambil tangan try nak tepis2 muke bibik. Bile kene gelak ngan bibik terus die tutup mata dengan tangan..konon tammo dah aa tgk muke bibik tuh :p.

* Suke tido dengan abi die. Kalau die meragam, suruh je abi die pegang..gerenti terus tidur atas abi die..tak pun..tengok tv ngan abi die (abi die dah train suruh tgk csi dari dlm perut umi lagi)

* Adam skang dah nyusu kejap2 je. Tapi tido lama2..apsal eh? antara faktor yg mungkin..herbalife kot. Sejak2 herbalife ni aku prasan susu aku makin pekat. Gaknye kenyang btol la si Adam tu kot ek?

* Pandai senyum2 kalau dah kenyang. Cair weh tgk anak sendiri senyum2 camtu! seriously adorable :D



8 comments:

ibu qisya said...

seronoknyerkan main ngan baby time cmni?? asyik nak tersengeh jer.. shah asyik wat ayat boleh x kalau qisya besar cmni jer.. huhu... tp adam mesti lg cepat lasak nanti.. name pun baby boy.. tp xtau r sape buli sape sape nanti.. haha...

shila said...

sama. suke aaaaaa aaaaaa uuuuuuu eeeee sorang2. hanya dia yang paham apa dia membebel.

tak sabar aku nak check up adam esok. nak tgk berat dia brapa. tapi mengikut jenetik mak bapak, aku yakin berat dia 5 kilo lebih kot. ahhahaha
like father like son. =P

nad said...

hawa: ha tu la..aku pon!! ahahaha wait n see..hmm bile la nak gi tgk qisya? blog die dah update?:p

shila: ahaha best kan?:D hoh..5kg? berat tuh..caiyok! kalau die dah start panas2 tu lepas cucuk, ko terus je bagi die ubat demam tau..alah, tp adam haris mesti ok je nnti ;)

Azie Nazri said...

semua yang adam buat comel. umi and abi adam pun comel hehe.

Ummi said...

Nad,kak opin ada kirim kasut utk adam. tapi tak dan nak beli something utk nad. Kalau nak apa 2 cakap le..kak opin nak ship barang ni.kasut adam tu ada clark shoes, NEXT dgn england slipper.

ibuQisya said...

huhu nad.. shah yg rajin update blok qisya.. die bz skrg.. tp aku pun dah ade blok sendiri.. hehe.. hawareedza.blogspot

Nadiah Azharuddin said...

azie: :P adam je laa comell ehehe

kak opin: tq!!bestnyee..adam skang ni cam cepat je die membesar! nad tammo ape2, kak opin tlg doa nad dpt kije ek? :D hik hik

hawa: aku dah comment! nnti aku add blog ko ek :D

Twiggy said...

aaa!! tomeinyeee!! kite gelak betul baca pasal dia ngan bibik tuh, hahahahahah

can't wait for my own bundle of joy to arrive! hik hik!