Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, November 26, 2009

Pink Lady Contest

OK, harini nak enter contest yang akan memaparkan gambar sendiri..haha selalu masuk contest gambar Adam ye tak? :p

huhu nad poyo..
haha dulik..nak jugak join :D

Contest ni dianjurkan oleh http://ciare.blogspot.com, ni bannernye:

Ha, aku masuk contest ni sebabnye memang aku suke kale pink!
Kale pink yg aku suke ialah kale pink yang lembut sgt..tapi bahaye kale ni sebab org selalu mistake kale ni dengan kale pic.
Aku rase kalau org pempuan pakai kale pink mmg nampak mcm ayu gitu haha..betul, segengster mane pun pempuan tu kalau die pakai pink kompem die akan nampak comel!
Kalau org laki plak tengok jenis pink jugak aa..boleh je pakai pink tapi plis jgn over ok.
Kadang2 aku personally rase kalau org lelaki pakai pink sebenanye nampak lebih macho dan berani sebab bukan sume org lelaki berani pakai kale2 camni kan..tapi tgk jenis laki gak la kan haha.

Hmm...semalam jusco card member sale..geram tengok baju2 baby girl yg kale pink..comellllllllllll!

(uh..adam nak adik girl bole? haha aku merepek..sile abaikan)

oklah..cukup2 la tu membebel, this is my pic:

Me with Adam! Candid by hubby..i like! :p

:D

Sunday, November 22, 2009

Anakku Ceria Give away Contest


Just as said, aku nak join contest anakku ceria nih kan..
Haaa..finally baru sempat nak menempek gambaa..hihi

Seronok main2kan umi die bila nampak botol susu :p

Sebenanye aku tatau sempat ke tak nak kejar due date contest ni..nak wat cemane, streamyx slow..
Judges ..tlg la consider ek? :D

hihi
k tu je lah..nak tido ngan Adam..

nite nite

FYI:: Contest ni dianjurkan oleh http://mystory-noriza.blogspot.com!

Tuesday, November 17, 2009

Contest Reka Tagline Produk ..dan menang..ke? haha



Olympus Pen-EP1, Daddy CLICKS ..Baby LICKS!

Hahahaha tah pape tah..cik eliss sile undi saye menang ye :P

Antara syarat nak masuk contest ni kene taruk badge tajaan contest ..iaitu:




Sekian, thank you cik eliss kerana menjenguk blog saya tempoh hari..dan thank you juge kepada pembaca contest ni ok :p (ahaha ayat bodek kah?)

Tuesday, November 10, 2009

Cutest Baby in Nature

Paksu with Adam
7 months. DOB 14th April 2009, Azzahrah

This is the first contest I've entered tru years of blogging! HUyiiohh haha

Ok, as per my previous post aku ade cakap nak masuk contest kat momsbloggerplanet kan? haa so this is it.
Momsbloggerplanet ni mmg setiap bulan bulan akan buat contest mcm ni..aku selalu follow tapi x pernah masuk contest. Korang yg mommies n bakal2 mommies sila la masuk blog ni selalu2 k.

Hadiah2 dia pun best, courtesy of PhotoBookMalaysia and AliceWonders.

OK, let me start by telling u guys bout this pic.
Pic ni sebenarnya taken a month a go..when our family finally had the time to go and take outdoor raya picture. Noticed Adam wearing his baju melayu lengkap with sampin? haha..susah gile cari baju yg muat utk sikecik ni..

Why go outdoor? Saja for a change..dah boring rasenye tangkap gambar dlm studio.
Plus..we also felt that it is good to take Adam outdoor petang2 camtu.

One thing I noticed is that, he loves flowers, leaves and trees! Kalau bawak keluar tu, sebok nak menyembang dengan pokok2..hehe..moga2 pokok2 tu tumbuh subur la ye sbb selalu dapat perhatian dari Adam :p

And believe it or not..sebenanye bile kite rajin bawak baby ni keluar rumah..kasi chance baby ni tengok all the greens..it actually allows them to move more freely, make noise and also express certain expressions that are often restricted indoors! Hmm..how bout that huh??

Hubby pun selalu bawak Adam pergi taman depan rumah..teach him how to play with swing, gelongsor and jongkang-jongkit. Adam always-always-always seronok kalau dapat main these things..plus he gets to mingle with other li'l kids yg ade kat taman jugak :)
I guess playing outdoor boosts his communication skills too huh?
Well, eventually mesti punye lahh!

So parents..ape tunggu lagi? Marilah kite bawak anak2 kite jalan2 tengok nature okeh! :D

The contest is brought to you by :

MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1899/cutest-baby-photo-contest-november-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com


Monday, November 09, 2009

suara tebal

Demam

  • harini aku demam. sebbaik dapat mc, tapi dah rest 1 hari pun x lega lagi.
  • dokte kata jgn dekat ngan adam sgt..so 1 hari ni bibik je la byk layan adam..sian tgk die merengek2 minta nenen ummi. sedih sebenanye..
  • suara pun tebal. mun kate sengau+garau=tebal. aku pun rase camtu.
  • oh encik demam..pls go away.

Tadika
  • Alhamdulillah some funds are in..so boleh start renovating tadika.
  • At this point, the tadika must must must open by January 2010. Insyallah.
  • Tak sabar nak start painting. Tak sabar juge nak edar leaflets.
Misc.
  • Ade certain bende yang aku choose not to care..I'm sorry.
-------------------------------------------------------------------------------------

Dear Cecelia Ahern,

Thank u for writing the book titled 'The Gift'.
The impact on me is greater than life.

Thank you.

Yours Sincerely,
Nad

Saturday, November 07, 2009

Lega dah 1 perkara

Adam!

Tadi dah confirm rumah sewa..alhamdulillah dapat rumah baru, owner br dapat kunci last week..teres 2 tingkat, 4rooms 3bath for RM700.

Ade taman permainan, ade surau, ade pakgad jaga 24hrs..neighborhood pun seems ok.
Nak besarkan Adam kat situ? Insyallah dengan tenang :)

Alhamdulillah..

:: dah ok sket nnti pk nak beli rumah flat ke ape2 ke kat ss7 or yg berdekatan utk investment..Insyallah..

Friday, November 06, 2009

Dera Budak

Aku emosi sebab baru lepas tengok video org dera budak..tatau la..rasenye pengasuh budak ni la kot..jahat gile..

Aku dapat ni pun Liza yg fwd kat emel..

Kalau aku dapat la sesape yg buat dera2 gini..mmg aku x lepaskan dah..
dem je..

Cube korang try tengok video ni..

video

Thursday, November 05, 2009

Berangan..

Aku sangat berangan nak masuk contest!!

1. Contest kat Momsbloggerplanet
2. Contest kat elissmie
3. Contest kat mystory-noriza

sile tolong doa aku jadi rajin ok..aisehhh..

Tuesday, November 03, 2009

Ketika Cinta Bertasbih (aku suke!!)



Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus hati ini
Kuserahkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Suda di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih




Sunday, November 01, 2009

Baby Food- Bubs Organic


Last nite we went Kenny Rogers..memule ingat nak order the normal chicken caesar salad..tapi bile tengok pic jacket potato cheesy chicken yg sangat sedap, gi order yg itu pulak hihi..

Bile dah dapat order rase sangat guilty..so i only took a bite and let my father finish the rest.
By then, Adam dah sangat2 lapar susu..but his bottle tertinggal dalam kereta..and Kenny Rogers sangat tak condusive untuk breastfeed, so aku pun gi Cold Storage.

Memula ingat nak beli biskut2 je..tapi teringat pulak dah 3 brand biskut Adam try sume mengakibatkan rashes..so carila heinz/gerber. Tapi memandangkan aku x bawak sudu (sape yg bawak sudu baby gi jenjalan kan :p)..aku opt for bubs organic. Yang ini bagus, siap dgn sudu..grab n go aje. Adam suke pisang, so aku pun try je la perisa yg ini..mango, banana and pomegranate.


Harga dia mahal!! 1 tub kecik sekali makan tu RM11..tapi sebab Adam dah mengaruk lapar aku beli aje lah sambil berdoa Adam suke dgn mende ni.
Alhamdulillah..no fuss at all! Adam suke..

So kepada parents2 yang nak try bende ni..try la..it's worth it. Lengkap dgn sudu, just grab n go =)

I fell in love

The li'l guy wearing Sweater yg Tok Bi bought..at where? France kot...hihi x ingat..
Us getting busy..plus Adam yang terpakse dibuke bajunye sebab panas..

Yesterday Munafsya Sdn Bhd (me, mun, shy minus tim sbb dia kat sabah) plus Yeh and Adam paid the deposit, and signed the agreement. Got the keys..we offcially call it ours (to rent) yesterday. Based on what we saw (the already renovated tadika in Cheras), mun dah measure and draw the spaces for classrooms, office, pantry, nap room and playground.

Adam pun excited sangat2 tengok the tadika we went to yesterday :D.

Yesterday jugak we went searching for a house to be rented.
Oh my..I fall in love with that house in Setia Alam.

Still calculating if we can afford it...lalalala...

Ade tak sesape nak sewakan rumah kat shah alam ke..setia alam ke..bukit raja ke...klang ke..max RM600? pls pls pretty pls..


aku ngan yeh jatuh cinta dgn yg ni