Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, December 30, 2011

sesuatu yg dah lama aku nantikan :p


Alhamdulillah..seterusnya..ape?

Saturday, December 17, 2011

Happy 4th Anniversary to us :)

Let the pictures talk..and sing :)..
2003-2006 being special kinda friends hik hik hik..
2006 engaged
2007 married
2009 gave birth to Adam
2011 gave birth to Erfaan


2003
2005 - MMU convo
2006 - engaged
The Ring!
2007 - i do =)
2008 - in Egypt
14th December 2009 - Muhammad Adam was born
15th February 2011 - Muhammad Erfaan was born
15th December 2011 :)
us all

Thank you dear husband for being with me trough thick n thin during these 4 years (actually 8 years la rasenye hahaha) ..LOVE U MUCH :)

Hope we'll stay happy together... forever n ever..aminn.. hik hik

Tuesday, December 13, 2011

IfazCollection Giveaway

Yeyy..nak masuk Giveaway! Dah lama x masuk contest :)

Ifaz Collection ni online shop menjual  tshirt muslimah, acessories dan banyak lagi dengan harga murah dan berpatutan ssm: (002026455-W)


Yang paling best, owner blog ni is my senior kat sekolah hehehe..dia sangat laaa periang dan baik sangat2 orgnye..(ini bukan bodek tau..ini betul!)
So sesape yg terbaca ni, yang jenis takut nak beli tudung online sebab takut kena tipu ke apa ke..meh la beli dari Kak Ida ni..sebab rest assured, dia adalah seorang ibu dan isteri yang solehah juga peniaga online yang jujur insyallah..x caya gi baca blog dia tengok..hehehe

Ini antara barang yang dia jual..yang terlibat dalam Giveaway ni hehe :

Cantik kan??

So for further info, leh la tengok2 blog dia kat sini : http://ifazcollection.blogspot.com/

Hmm...salah satu syarat aku kena tag sorang kawan..so aku taaaaaag...
shai!

Cik Shai sila buat ye..hehehehe..semoga terhibur :D

Tuesday, December 06, 2011

Pizza and Cookies

Ni entry lambat 2 hari haha..
Hari Ahad haritu kami gi Jusco Taman Equine..saje jalan2 sambil cari baju (kemas punye kemas rupanya baju yg semenggah utk pakai gi opis selain baju kurung, tinggal 3 helai je yg boleh pakai..patut la setiap pagi aku termenung depan almari huhu)

Dah abis beli baju yang ade diskaun 50%-70% (haha perlu ke gtau??), kitorang pun turun gi bhgn makanan sebab aku nak beli oat..

Time nak bayar tu tetibe encik hubby taruk sekotak pizza frozen kat kaunter:
RM10.00++ camtu..size regular pizza

Balik rumah umi nye pun masukkan la pizza ni dlm oven..tapi sebab nak bagi crispy punye pasal, terover cooked! Tapi sedap..
Pizza!!!

And ingat x entry cookies haritu?
Malam yg sama aku buat pizza nih, aku keluarkan dough cookies yg aku frozen kan harituh..
dan kalini..cookies dia lagi masyuk! so tips nye ialah..kalau nak cookies sedap, sila freezekan dough anda dulu dlm sehari dua hehehehe

cookiess..nyum nyum!!
Ini pulak..budak kurus yg gila pizza:
Adam kata sedapp! thumbs up :D

Monday, December 05, 2011

Taska Ilhamputra p9 Putrajaya

hmm..tgk tajuk kat atas pun dah tau kan..
maksudnye lepas ni abi ngan umi kena ikat perut laaa..haha..hmm..xpela, asal adam pandai berkawan, pandai abc n 123, pandai doa makan etc..

kat rumah bukan x ajar, tapi dah budak kan? dia lagi suka kalau dapat belajar dengan kawan2 :)

dah round tadika keliling putrajaya..and ade 3 tadika je yg aku minat..maksud minat tu, maksudnye elok la dari segi ratio cikgu, owner tadika, safety n liscensed.

so haritu dah bayar RM1+++ as pendaftaran..and lepas ni RM350 per month..
semoga adam jadi anak yg bijak dan soleh..amin :)

Saturday, December 03, 2011

updates

Adam
*bercerita.berjela-jela.panjangnye
*sangat2.perlukan.perhatian.yang.lebih
*sangat.comel.kalau.dia.berlari.tangan.ditepi.gerak.laju.tapi.larinya.masih.terkedek-kedek.haha
*kurusss
*suke.suap.botol.susu.kat.adik
*kalau.adik.rebut.mainan.dia.gelak.je
*kalau.adik.rebut.ipad.baru.dia.marah
*thn.dpn.insyaallah.masuk.tadika

Erfaan
*9bulan,9kilo.haha
*dah.tumbuh.2.gigi.atas,2.gigi.bawah
*pandai.keluarkan.bunyi.ka,ma,ba,da
*mengesot.mcm.biawak
*duduk.ok.dah.tapi.bila.dia.rasa.nak.baring.terus.baring
*belum.meniti.lagi
*suka.rebut.botol.susu.adam
*suka.marah.aircond,kipas,pintu.atau.apa2.yg.bergerak
*naik.walker.lajuuuu

bibik.dah.setuju.nak.stay.lagi.2thn...alhamdulillaaahhhh

Friday, December 02, 2011

Rojak @ enstek

The bestest rojak ever!!
My colleagues took me there for lunch last week..and I finished 1 plate full of rojak and half of cendol..
And when I looked around..the 2 girls just ate half of their plate!! Malu gila hahahaha..

Rupenye diorang ni kalau gi makan rojak tu mmg share 2 org..cis!!! :p

Kat mana? Kat tepi masjid..in just a humble normal rojak on wheels (sebenanye aku tatau nak describe..van ke lori??) haha..so kalau anyone yg dok dekat, crave for rojak..meh la dtg..kat pic ni ade no phone dia..korang call la dulu sebelum dtg ye..sebabnye kdg2 dia x bukak..and kalau dia bukak kul 12 bukak, kul 2 licin!!

Jom layan pic:
Dari jauhh ku kirim doaa..eh ternyanyi pulak :P

Dari dekat :) Nampak x no tepon??

A plate full of delicious rojak and old humble cendol


Sorry..ni je gambar aku berjaya upload..sepinggan rojak yg dah abis
plus half of cendol..nanti i upload lagi hehe