Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, July 12, 2010

anak sulung

The pirks of being a first child? I dunno..ade perks ke?

Honestly, 1st child mmg paling mudah kena blame. Penat kdg2 rasa..adik2 menangis, kat rumah kena blame. sekolah?? hmm..kawan2 masam muke, kwn2 nangis..kene blame jugak. ye, aku x pernah cerite psl hal sekolah ni..tapi aku xleh lupe, nak wat cemana kan..

dan aku tau ade bits and pieces of my personality yang x disukai ramai..sbb masa sekolah aku xde kawan, kalau mula2 kawan..last2 tatau jadi ape. kat uni pun sama..alih2 aku mmg xde ramai kawan..mmg xleh la nak wat bisnes kan haha..

tapi tah cemana, bila kerja..aku terperangkap dlm bidang 'customer service'. aku ade terpikir, maybe Allah nak latih aku jd manusia baik kot..

so setiap hari bangun gi kije, semata2 nak mengadap komplen dlm bentuk emel, tepon ataupun yang datang face-to-face..

jadi mmg, jadi customer service exec mmg penat mental..so kalau balik tu kalau bleh aku nak jadi manusia normal..klu x dpt jadi manusia normal, time tu la aku akan jadi hulk hogan..haha

haih..nak wat cemana..

7 comments:

Dean said...

saya bongsu!!bestt!!hehe

nad said...

ceh :p..tu la..best kan jd anak bongsu? hehe mcm x bersyukur lak aku ni bunyik nye..:P tapi org kate bongsu kena kawin ngan sulung, btol ke? hehe

misz_peah said...

nad,

jd youngest pun xde le bebas dr all da blame...cam aku da only daughter, so kalo lantai umah melekit ker, pinggan tak basuh ker, kain tak lipat ker aku gak kene blame...so same jerk...huhu..

and 1st job aku pun customer service....
gud thing being a customer service nie, u will learn how to communicate wif ppl, blaja to control ur temper, blaja to manipulate and control ppl, it built ur communication, personality and interpersonal skills...

nad said...

yupp..tu the good sidelah kan :) which explains kenape org x stay lama dlm cust service..

mama zharfan said...

me anak tgh ;)
salam ziarah dari Notts UK

Ummi said...

Nad, I know the feeling of being the eldest...hu..hu...banyak cabaran..and had to put ourselves last. if you ever need to chat about it, I am here for you...be in your place and knwo how you feel..believe me!

Kak Opin

beba said...

aku anak sulung gak..tapi cam ok jek rasanya..heheh..tak pernah pon rasanya kena blame on anything ke..tapi kalau tak buat kerja yang sepatutnya tu mmg la kena marah.. :D