Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, August 15, 2010

mabuk dan penat

sori, tapi aku penat. Penat menyebabkan stress.
Aku dah hilang energy dulu..ntah mana pergi aku pun xtau..aku x jumpe

aku penat kena naik erl, naik bas dan tggu member amik di lcct utk ke opis baru
aku penat kena balik dengan cara yang sama
aku penat sbb kena keluarkan semua effort tu semata2 utk buat kerja customer service yang aku tak suka..tambahan pulak gaji yang aku dapat sekarang lagi less dengan apa yang aku penah dapat tahun 2007
aku penat sbb dalam bas aku mabuk, dlm erl aku mabuk, buat kerja pun aku mabuk..

mmg efekla kat kerja, bos pun kelihatan kurang hepi dengan prestasi aku

tapi aku x bleh buat ape..sbb semua tu aku kena buat..
kalau aku berhenti kerja aku nyusahkan org, aku x berhenti pun aku nyusahkan orang

sudahnye aku stressed dan depressed..tapi ade org pedulik?

xpelah..sebbaik ada adam :) walaupun sikecik tu x paham ape2..sbb yang paham suke buat2 x paham, or mmg xnak berusaha utk paham..

sbb tu lah..mengeluh, mengeluh tapi berpeluh jugak akhirnya..

p/s: kalau nak duduk kat pahang ke mana2 ke lama2..pergi lah..xde effect pun..sori, sbb dah penat pk

6 comments:

{ uMy } said...

saba k.nad..sometimes mmg ble things yg kte hrp kan tu to be succeeded tp tak..mmg disappointed depressed sume..

maybe Allah tak bg k.nad lulus PTD sbb k.nad pregnant ke..nnt kesian penat nk kne pg kursus & latihan die yg berbulan2 tu..@ Allah nk selamatkn k.nad dr tkorban mcm pelatih PTD recently - Norhashimah Wahid tu..

mungkin rahmat Allah nk bg tak dpt keje gomen for now..so k.nad leh fokus more with adam n lil baby ke..insyAllah He got better planning for you =)

Ramadhan ni mintak Allah mudahkan urusan, murahkan rezeki spy k.nad takyah harapkan pd org lain selain Dia :) i'm maybe not in your shoe specifically..but i've been there..lmbt cpt je kte nmpk ptolongan Allah..

dont worry..even tade readers lain pun..umy still bce blog k.nad & always wait for a new post..Ramadhan Kareem to k.nad & family~

misz_peah said...

nad,
try le mtk keje kat IBM...sblh je ngan opis aku...bole gi keje ngan yeh....

pasal pahang tuh, bukan dia yg mtk....bos yg bg arahan...walaupun dia demam..lgpun dia projek manager...and he did a great job on it...xpe, ko ade adam and parents ko...

aku bebuka hari2 sorang2....huwarrgghh.....

nad said...

umy: thanks..that meant a lot dear :)

peah: aku paham yeh kene kerja..tapi post ni xde kena mengena dgn tu..just aku penat je haritu :)

mmg sux lah kene buka sorang2..nak masak hape makan sorang ek?

Twiggy said...

*hugs*

stay strong nad!

Anonymous said...

salam kak nad..

sedih pulak semenjak2 nie baca post kak nad..
kita mungkin lalui sesuatu yang sama,iaitu,PENAT NAK PIKIR..dulu saya mcm tu juga..sampai hampir2 putus asa..tapi saya cuba untuk luah segalanya tanpa simpan apa2..sebb saya sentiasa fikir..saya tak nak hidup dalam tertekan dan ditekan,saya tak nak selalu pikir dah penat nak pikir,sebb saya pikir,kalau saya dah penat nak pikir,nape masalah masih tak selesai..jadi apa yang saya pikir sampai penat,sebenarnya sya bukan pikir,tapi melayan perasaan yang sedang di tipu syaitan..last2 saya pikir,penat nak pikir..
syaitan sentiasa tipu kita dengan hal2 sekeliling...dalam sembahyang pun kita kena tipu sehingga hilang kusyuk...saya kawin tak la lama..tahun nie tahun ke 8...tapi segala mcm benda saya lalui,susah,senang,sedih,menangis,meraung,semua saya telan,dan saya pernah hampir2 putus asa..sampai kadang2 saya pikir,kenapa saya kawin,kenapa saya ada anak2,saya masih muda,saya tak nak semua nie..nie la syaitan tipu...
selepas saya lahirkan maisarah,saya mengalami stress yg cukup hebat,terutama dari org sekeliling,jadi saya ambil ubat penenang,selama 2 tahun,saya cuba ubati diri saya sendiri..sebb saya tak nak jadi gila..saya dekatkan diri dengan tuhan,lagi dan lagi..sampai bila say amengandungkan suhail,saya stop ubat..dan waktu tu saya dah hampir ok..dan saya dah boleh kawal diri dari marah,dan lebih cepat tenang dari sebelum..dan cuma mahdi yg tau saya ambil ubat tu..selepas lahirkan suhail..sya tahu..saya perlu benda baru dlm hidup..saya perlu tinggalkan siapa saya..so sy berhijrah dgn mahdi...dugaan tetap datang,tapi bila kita pegang iman dalam dada kita,insyallah..segala yang datang hanyalah,cubaan buat kita..Abah pernah cakap kat saya..Allah SWT uji kita kerana dia sayang kan kita..dia nak tinggi kan darjat kita di sisinya..mama pernah kata masa di awal2 perkahwinan saya..kita tak akan kenal suami kita walaupun dah 10 tahun kita kawin..ini betul kak nad..nak dapat keserasian sepenuhnya.sampai apa yang kita fiir,dia juga fikir,setiap keputusan yang dia buat,kita suka,dia sukawalaupun keptusan tu secara spontan di hadapan khalayak ramai..terutama di hadapan org,takkan kdg2 kita nak cakap tak nak,terutama depan mentua..mesti kita cakap ok..walaupun dalam hati..geram yang teramat.jadi macm mana kita nak dia tahu apa kita nak pada setiap masa dan keadaan....semua nie makan masa makan masa..5 tahun perkahwinan adalah masa yang teramat rumit..dalam 5 tahun tu pulak ,waktu tu lah kita nie beranak kecik 2-3 org..lagi kita bertambah stress..
so,kita kena kuat semangat..kita kena selalu pikir..kita tak nak hidup macm nie..kita nak hidup dengan suami kita selamanya..so kita mesti ubah cara hidup yang kedua2 kita bahagia,yang kedua2 kita mahu,bukan isteri bahagia hidup mcm nie,happy je,tapi suami ada je tak kena,.itu dia tak bahagia..dan suami happy je..semua ok,,tapi isteri dalam hati..deritanya hidup macm nie..kita tak nak mcm nie..kita nak,kita suami isteri bahagia..so kita kena pikir caranya..supaya tak ada yg derita dalam hati dan pendam..bahaya tau..

oklah kak nad..sori,saya tak bermaksud apa2 pun..tapi inilah kehidupan..kak nad dan abg yeh masih panjang lagi nak lalui..sabar,tolak ansur mesti ada,dan cara sabar dan tolak ansur mesti betul..kalau tak betul..akan memakan diri dan keluarga nanti..
semangat kita sebagai isteri mesti kuat..klu semangat kita hilang,maka rumahtangga kita akan jatuh bersama semangat kita...
saya memilih untuk menjadikan rumahtangga adalah keseronokkan seperti yang saya mahu,,jadi saya akan enjoy hiduo berumahtangga..

may Allah will always be with you..

nad said...

oh ok..thanks everyone..