Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, August 17, 2011

Adam n Cerita Hantu

Aku x pernah pun ngaja budak ni hantu-hantu tau..sebabnye takyah, sebabnye dia takut ngan van suratkabar lama tu..klu dia nakal kita cakap je 'ha elok2, satgi suratkabar lama datang' haha :p

tapi ntahla..samada dia mmg nampak ataupun dia mmg suka berimaginasi
contoh dialog:

1. Malam tu Abi dia outstation, tinggal umi ngan adam tido sekali
sekali tiba2 dia menangis sambil tunjuk toilet

adam: ummmiii..tuuuu
aku: ishh xde ape tu..tido2

adam golek2 terus tido..

2. Malam tu kami kat Johor, tgh cari jalan gi homestay..convoy ngan kawan2 opis Abi dia.
Dah sesat, masing2 stop kereta utk bincang..time tu jalan gelap xde lampu jalan..ye la kata pun kul 1130 camtu

Adam: umi nampak x tadi?
Umi: nampak apa?
Adam: tu tadi kawan adam datang, dia cium adam

haihh

3. Adam: Tok umi nampak x depan rumah tu?
Tok Umi: Nampak apa?
Adam: Tu hantu jalan2..

memang kan? Kids say the darnest things!! hahah

2 comments:

Ummi said...

Salam Nad,

he..he..biasala tu..some kids macam tu..apiah dulu lagi lah siap main main sembang sembang..fikri anak pak tam pun macam tu..ni di panggil imaginary friends. Apiah dulu kawan dgn budak budak sekolah agama mati terbakar, time tu sekolah agama terbakar sedangkan dia kecik ja dengaq dengaq gitu ja kita cakap..memang boleh panik dengar...

LonTugi said...

wah.. scary nye nad... :)