Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, May 16, 2009

Esok bday aku!

.....and flash me that dazzling smile that really makes my day...
(possilibility, intoxidated)



Dah pandai peluk bantal! (abi ajar)

Esok bday aku! Happy sebab ade somi yg baik, happy sebab ade Adam, happy sebab dapat medela breastpump semalam! kui kui (tapi rase mcm kene beli yg letriknye gak la..sbb skali pam dpt 1oz je..ape kes?)

Budak Mun ngan Shy kate nak dtg malam ni, tapi tak datang pun lagi..ladies, jadi ke ni??

Hmm..Adam baik, tapi tammo tido malam..breastfeed sampai 4jam..tersengguk2 ummi.
Tapi time weekend je, ummi buli abi sket :D kalau Adam nangis malam2 abi tlg tengokkan dulu ek? pastu br kejut ummi kalau adam nak susu ek? hehe

14 May harituh genaplah Adam sebulan. Maka kami pun bawakla Adam gi Azzahrah jumpe Dr Nazim. Adam kene cucuk, tapi nangis jap je..biasela hero (ayahnye suh jadik csi yang hafiz tapi ade power cam heroes??)

So now, dari 2.14 masa lahir dulu..Adam dah naik jadi 3.1kgs. Dokte kate kalau naik sekilo dlm sebulan tu kire normal lah..
Lega ummi, x sia2 bf kan Adam?
Tapi rase mcm susu kurang sket lah..pasalnye bile pam x kua banyak (ke ummi yg x reti pam?) pastu Adam minum 4 jam straight! (ke Adam yg makan banyak sgt?)

Oleh kerana nak Adam sehat (kene bg susu bdn byk2), ummi ngan abi pun surf la susuibu.com.
Org kate elok minum air longan, air kurma merah, air halba, byk minum susu dll..jadi ummi pun beli la kurma merah and susu anmum lacta. Selain tu, sebelum n selepas bf kene minum air suam, oats pun kene banyak makan (ummi dah makan oats instead of nasi skang pasal tammo kene sembelit, sakit!)..takpe, kite try dulu.

Ummi ingat, kalau dah makan mende2 ni still pam kua sikit and Adam still latch on 4jam++..baru nak jumpe pakar laktasi kat susuibu.com, mintak nasihat pakar..

Oh..lupe nak cerite, Adam kentut kuat! n panjang lak tu..kui kui..
kalau menguap kang mesti die sakit ati sbb kene bukak mulut luas sgt gaknye..pastu mesti nangis :P kalau mengeliat pun bising hehe..tapi ummi suke gelakkan Adam..pasalnye mcm kiut (ceh..puji anak sendrik kee? kui kui)

Happy Birthday untuk aku and utk sume yg lahir pada bulan May! :)

9 comments:

Azie Nazri said...

panjang umur Muhammad Adam. Baru teringat, terus dia muncul. ;)
Semakin handsome plak tu.

Alhamdulillah, dah one month old. kejap je kan? Continue giving him hugs and kisses from Auntie Azie.
:)

Azie Nazri said...

Oh and Happy Birthday Kak Nad! Moga umur diberkati dan dimurahkan rezeki. Amin.
:)

LonTugi said...

heppy b'day nadiah... hmm, dunno when got time to visit...

Adie said...

happy birthday!

Fifi Amkhaiz said...

happy birthday puan nad!!!

nad said...

Azie: Hehe Adam kem hugs n kisses kat auntie azie! Thank u auntie azie sbb ingat kat adam n ummi adam :D

Iggy: tu laaa..punye la dekaatt hehehe

Iggy, Adie n Fifi: Thanks!!
psst fy, gamba kawen manee?? :d

nah said...

happy besday kak nad. nk wish last nite tp bz x sempat.. n tunggu nnt nah bawa hadiah =)

nk kiss jg utk adam hensem xxxx

kaknad said...

tq nah!! haiyyak..xyah susah2..isk isk

hehe adam kiss balik..mwahhs!

cik angah lee said...

nad,
happy belated besday...
moga panjang umur, murah rezeki serta dirahmatiNYA slalu...

cute nya baby adam...
huuuuu..
hugs & kisses from aunty angah.. =)