Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 21, 2009

Lamanya Puan Nad x update blog kan?


Lama kan? Meh aku cerite sket...

Sebenanye aku dah dapat kije. Kije kontrak je..Contract for Service / SPS Skim Perkhidmatan Singkat kat Kem. Pengangkutan.

Kontrak 6 bulan.
Dalam banyak2 bahagian, aku ditempatkan kat bahagian paling bz (diorang kate la). Ditambah pule dengan bos yg strict pelik2.
Kitorang sume kene masuk sebelum kul 8, dan balik selepas kul 6 walaupun working hours 8-5 aje.

Pagi2 bangun kul 6 solat subuh, susu adam, dah berdesup siap2 gi kije..tau2 dah sampai opis.
Tengahari balik lunch kat rumah sambil bagi susu kat adam.
Petang balik, bagi susu kat adam. Pastu penat, rehat2 dan kene tidur awal sbb esoknye kene bangun pagi.
Dan rutin seterusnye bermula lagi..

So oleh kerane ini, aku susah la pulak nak update blog. Almaklumla..komputer pun tak dapat lagi, ape lagi internet ye tak? hehe

Sambil2 kije sini aku tgh cari kije tetap gak..sbb kije aku kat sini agak rojak dan agak mustahil utk diorang serap aku permanent (tapi kalau diserap alhamdulillah hehe)

Hmm..dah dah la update pasal kije.
Sok ade presentation, korang doa supaye ok ek? Bos aku dah warning supaya aku x malukan die..(ape punye bos daa..)
-----------------------------------------------------

WHO? Boleh die call kate aku dpt jd temp staff 6-12 bulan renewable. Tetibe lepas aku dah celebrate, kate tak kompem lak..sampai skang x call balik.

Dah 2 kali jadi camni.

Kalau diorang kate aku x perform mase aku pegnen dulu mmg x logik..aku sempat kije 2 bulan je. Bulan pertama takde tempat duduk. Pastu aku dapat access utk system 2 minggu sebelum bersalin walaupun dah banyak kali emel aku hanto.
Ape kes?
Mase pegnen amik kije..dah bersalin tammo pulak..cisbege!

Takpela..kije WHO kontrak gak..same je ngan kije aku skang..
--------------------------------------

Harituh gi tengok mesia vs MU.
Second game aku tak gi...sbb tau..mesia mesti dah rase selesa konon2 terel main, padehal harituh MU bukan main betul pun..sori ek penyokong mesia :p

Ni gambar sket,,enjoy! :)



Encik Yeh ade kat Penang..esok lusa baru balik

3 comments:

Azie Nazri said...

ehhh! macam kenal je budak kat tengah tuu! hahahaha tatau plak yang dia pi ngan kak nad.

congrats with your new job! aja2! :D

ps:kisses and hugs for Adam. :*

newlifenewbeginning said...

ofis tu kat mane nad? putrajaya ke?
WHO ni takyah la nak harap dulu if contract basis..lain la kalo permanent..secure sket tp skang ni ada vacancy tau nad utk permanent HR staff..tp tatau la dorang bukak internal dulu kut

Nadiah Azharuddin said...

azie: thankx! kitorang x gi sesame, tapi terjumpe plak kat tgh2 org ramai tuh hehe

mieza: a'a putrajaya, mmg x harap pun tp bengang psl die kate dapat pastu tetibe tarik balik ntah nape..hmm..takpela..kalau diorang bukak utk outsiders btau ek..bleh apply..fy ok ke?