Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, December 22, 2009

Adam dah 8 bulan!

Teringin kee? tunggu besar sikit ek :D


Yey Alhamdulillah, Adam dah 8months! (tapi ummi nye belum jugak kurus2 lagi haha)

Tapi 1 masalah, berat dia still 6.15kg..dlm masa 3 bulan ni die sume naik 0.15kg je? hadoih..

Pesan dokte:
  • Bubur die kene taruk minyak mazola
  • Nestum/bubur kene tambah susu
  • susu yang dia minum kene make sure jumlah kalorie/ml is 74 and above
Dokte bagi similac ready-to-feed free je utk Adam try test dulu.
Sampai rumah, try bg Adam minum die terus buat mcm nak muntah haha..x lalu la tu..

so sekarang aku pening..nak bagi die minum susu ape ni kawan2??

Ok, entry kali ni very the panjang pasal aku nak story pasal aku pulak..
Buat pengetahuan korang, bulan 10 harituh tu aku dah start2 try minum ape2 yg bleh buat aku kurus tau. Aku mmg nak try usana tapi ingat mcm nak try mende yg murah2 je dulu kot berkesan kan :P

So satu hari tu aku gi Alamanda kat booth kecik depan watson tu, and staff situ promotekan kopi salina. Die kate die turun 7kilo dlm mase 2 bulan. So aku beli la 1 kotak.

Korang nak tau?? lepas abis 1 kotak tu period aku lambat. And bile die datang sgt banyak and lebih sebulan..menakotkan tau.
Aku gi Azzahrah utk scan dokte kate xde pape alhamdulillah..cume die kate hormonal imbalance and bg makan duphaston utk kuatkan rahim. Sudah..

Tapi abis ubat tu pun aku x abis2 jugak period tuh, aku gi urut..still sama..tanye2 akak kat opis diorang suruh makan balik jamu yg org biasa makan lepas pantang, diorang recommend Nona Rogay.

Terus petang tu aku beli PhytoNatal and Teh Akar Herbaneka.



Mmg mahal. PhytoNatal RM180 ade 180campsuls (satu hari makan 2biji je), Teh Akar RM80 ade 30uncang. Dua-dua skali ni RM260, mahal la tapi tahan 3 bulan, berbaloi I tell u...
Skarang dah 2 minggu lepas makan mende tu Alhamdulillah dah takde dah pendarahan extra.
Badan pun rase ringan and perut yg buncit kat depan tu pun dah rase kurang buncit.
Susu badan? Maintain gak Alhamdulillah..
Tapi kg wise, takde lagi la penurunan.

Tatau la bleh kurus ke tak makan NR ni, tapi aim aku makan bende ni utk bagi sihat je kawasan rahim tu dulu..kalau boleh kurus alhamdulillah..

Usana? Ye cikpid, aku tetap akan menjadi ahli bawah mu..cuma tatau bila!
ko tanak bagi aku free trial ke?? wahahaha..

Sekian.

10 comments:

Azie Nazri said...

dah 8 bulan?? How time flies! kalaula waktu utk mama n papa kat mekah ni pun fly camtu. :(

anywaaay, about kurus tu kan kak nad, kawan azie minum jus mate 5 tu tau. n dia dah kurus! in 1week je dah 3kgs dia turun. so maybe kak nad bleh try yang tu?

Nadiah Azharuddin said...

alala azie..bile ur parents sampai klia??

ha..jus diet mate5 tu ek..tu la..dgr camtu gak..tapikan..dah 2 org kawan kaknad makan period die jadi x betul..ur friend tu ok ke?

newlifenewbeginning said...

tu dia aih..awat jadi lagu tu nad..huhu kalo masa HL dulu tade pun camtu..usana tak sompat den nak bagi personal review dah preggy hehe..

tp adam kecik comey je dia..

nad said...

mieza: tu a..entah..jgn beli la kopi2 diet nih huhu..

adam kecik je tapi sehat..larat la aku dukung lagi kan hhehe..

bile nak dtg tgk tadika?? weekend jom!

anak lee ideris said...

wahh..
dah besar 8 bulan rupenya si baby adam itu..

nad,
last sunday aku gi CIC ko, konon2 saje nak jenguk n surprise kan korang kat situ..
tapi, tutup laa pulak..
mmg tutup ke atau aku yg tatau nak naik staircase yg mana ke aku mmg x jmpe pintu yg mana..
huhuu...

aku nak wat part time jd cleaner kat situ pon takpe nad...
huhuuhuu...
asalkan jgn suh aku jage bdk2...
hehehehe...

Nadiah Azharuddin said...

laaaa..ko dtg hari ape? kul bape??

Cik AnGaH said...

Nad,

aku dtg pd ptg, lebeh2 kurang dlm kol 4 lebeh kot...
huhuhu....
tutup kah?

nad said...

tak pun..time tu selalu bukak je..tu la..lenkali call haha :p

Azie Nazri said...

papa mama sampai esok! excited gilee niiii! haha :P

oh ye?? hmm yg tu azie taktau pulak. nanti azie tanya dia balik.

Cikpid said...

hahaha..lmbat plak aku baca nk tester..boleh jek kalo ko nak tester..nnti aku bg tester..roger aku alamat ko