Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, January 21, 2010

Nokia 5530 ExpressMusic


Alhamdulillah, I received a new phone frm hubby =).
Actually his phone rosak, so we went to lowyat to get him a new one.
He has been jumping up n down ever since he laid his eyes on Samsung Star Wifi..but I kinda opposed coz to me Samsung Star Wifi ni limited sket penggunaan die comparing to Nokia 5800 (oh, I initially cube persuade him to buy Nokia 5800), but harga lebih kurang. And plus, Samsung xde trade-in value (as if la nak tukar phone cepat sangat haha).

So back to the point, hubby x dpt nak buat decision kat lowyat..so we went back to Berjaya. Sampai kat Berjaya, we went into this one shop n managed to get a huge bargain for Nokia 5530 plus 4GB plus back cover. Ok, kat sini tetibe aku terpengaruh plak dgn Nokia 5530 sebab tokey kedai tu pakai 5800 and die x bape suke n siap kate xleh support microsoft viewer. Aku xtau la mmg xleh ke or tokey ni yg x reti guna..no komen haha.

And to pendekkan cerita kitorang pun beli la Nokia 5530 ni utk hubby..tapi last2 aku guna sbb hubby beli gak Samsung Star Wifi dia tu last-last.

Mula2 aku ingat akunye Nokia ni rosak, sbb bile nak angkat phone mcm xleh unlock screen..so cemana nak jwb call kan?? so aku google cara unlock..rupenye aku yg bodo piang haha :p.

Ok, Nokia 5530 ni kalau org call die akan kua 2 arrow. 1 arrow ke kiri utk answer calls, another ke kanan untuk unlock. So what u hv to do is just swipe ur finger according to the arrow and lepas tu voila!! bleh terus jawab calls..haha..senang kan?:p

Hmm..just for info je utk sesape yg mcm aku haha..

Samsung Star Wifi hubby adalah begini:

p/s: berjaya lg murah dr lowyat ok..kalau nak beli hp sila beli di berjaya

10 comments:

mamashasha said...

hp baru ye...best-best...so skrg nad kat putrajaya? which part of setia alam you are?

nad said...

a'a now putrajaya..setia alam, setia indah..mamashasha dok katne?

mamashasha said...

ohooo terbalik la u dgn my fren...dia dr putrajaya move to setia alam....tp i tak ingat le apa nama jln nye....i stay kat bandar bukit raja....

nad said...

oo kitorang mmg sepatutnye putrajaya move s.alam , tapi kete rosak terpakse move to putrajaya balik ehehe..ha bukit raja dekat laaaa kite ek..tau x nursery setia alam? kesian la adam, tatau nak bg sape jaga

mieza said...

besnya dpt hp baru..my hp dok nazak tp tak tukar2 laie tepon coz nak pakai SE aino..tp cam tak cukup duit hehe..

mieza said...

besnya dpt hp baru..my hp dok nazak tp tak tukar2 laie tepon coz nak pakai SE aino..tp cam tak cukup duit hehe..

nad said...

ye se aino sgt best..tp kalau yeh, kalau die ade duit sebanyak itu die akan terus beli iphone kegilaannye ituh..

mintakla hubby hadiahkan aino..sempena pregnant :D hehehe

Ummi said...

Nad, Nokia tu boleh kalau ada GPS boleh download map satu dunia. terus jadi sat nav..best betui. malaysia pun ok, kalau nak drive gi mana 2 sennag atau nak tunjuk bila jalan kaki pun boleh.

:)..best..best..iphone? cakap kat yeh tunggu sat dulu, sat gi jadi lagi murah, abg jamal pun berkenan i phone tapi beli HTC

akutetapaku said...

wah...bestnyer kak...de haset baru...bes2...i tumpg gembire kak. hihi

nad said...

ye liza..henpon hasil titik peluh laki akak..wahahaha..weh ko doala akak ko ni dpt kije..adoi laa