Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, May 30, 2010

Pick Pockets


Aku dah jadi mangsa. And it seems the pencurik target those yg bz layan anak sampai lupa nak keep an eye on the handbag yg taruk kat bahu..coz another couple jadi mangsa jugak at the same place, same time.

I was at Ikano, spesifically at Brands Outlet. While I tgk jeans, Mr Hubby layan Adam and vice versa. So masa aku dukung adam, tetibe dengar sumthing jatuh..I looked down tapi saw nothing. At the same time Adam sibuk nak tarik2 baju yg dia berkenan..so teruskan melayan Adam. Time nak bayar tengok2 dlm handbag, purse dah takde. Tanye My Hubby dia pun kata xde kat dia.

Mmg perasaan berkecamuk gila lah..kalau aku ni kaya raya gaji banyak xde la serabut mcm aku kot haha..terus mintak mngr dia tengokkan cctv and call cimb. Nampaknye mmglah dicuri sbb cimb inform yang sumone tried to withdraw by entering a wrong pin number 3 times sampai blocked. Alhamdulillah..

Brands outlet called later btau yang diorang x nampak ape2, speshly time aku kat blakang tiang or sumthing. Mmg sedih tapi bila pk2 balik..sebbaik pencuri tu teringat nak curi purse je..sebbaik bukan the whole handbag..sebbaik dia x culik Adam!! Walaupun sedih gila sbb hilang RM300 yg aku br withdraw time tu, sekali dgn ic, mykid, medical card aku ngan adam plus cimb atm kad..tapi sebbaik aku still ada Adam dan Abinya..

Yeh kate 'patut kita kene bersyukur..'

Ok, tapi jangan lupa jadikan incident yg berlaku kat aku ni sebagai pengajaran untuk semua..speshly to all moms and dads yg bz melayan karenah si Putera dan Puteri tercinta k?


MamasnPapas Baby bouncer RM11o


I'm selling these preloved items, which mostly came from The UK.
Thanks :)


5 comments:

nebular said...

First time visit your blog...StayTune n following your blog too.

Nadiah Azharuddin said...

hey thanks!!! will visit urs frequently too..:)

Syazalia Razali said...
This comment has been removed by the author.
nad said...

hi syazalia..me too!!! :D welcome :)

faradeeba said...

hi.dropping by..
btw, my friend pnah witness
pick pocket kat ktm
tapi die wat bodo je
sbb time tu die nk pengsan da
low blood pressure..

sian die n mangse