Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, July 12, 2013

Resepi Bulan Ramadhan - Shaklee

Salam Ramadhan semua!!

Ok harini nak share resepi shake-shake shaklee yang hebat!
Yela, kata tak lalu makan sahur kan..maka, shake-shake all around lah kan? :D

oh sebelum tu, resepi ni akan mengandungi mana2 supplement Shaklee yang kita boleh main shake-shake k. Maksudnya, kena guna air sejuk..ais pun boleh! air panas no no ok?

Kenape? sebab dikhuatiri air panas boleh merosakkan vitamin/protein dlm supplement tu k.. 





1. MixFruits Smoothie

1 tablespoon ESP
1 tablespoon Mealshakes
1 tablespoon Performance Drink
1/4 mango
2 strawberries
bit of lime
ice water
ice!!


2. Ribena Smoothie

1 tablespoon ESP
1 tablespoon Mealshakes
Ribena
ice water
ice!!

3. Milo Smoothie

1 tablespoon ESP
1 tablespoon Mealshakes
Milo
ice water
ice!!

** add 2 scoops of Milo before serving! nyum!


4. Yoghurt Smoothie

1 tablespoon ESP
1 tablespoon Mealshakes
1 tablespoon Performance Drink
Yoghurt (plain or any flavour)
ice water
ice!!


5. Sunquick Smoothie

1 tablespoon ESP
1 tablespoon Mealshakes
1 tablespoon Performance Drink
Sunquick
ice water
ice!!



Shakes/ Smoothie ni, korang minum time sahur. Betul2, rasa bertenaga sepanjang hari. Kurang lapar dan dahaga tau!

So kat bawah ni, nad nak share pulak info supplement Shaklee yang dikongsikan dlm resepi tadi ye..





ESP
Protein shake untuk kekal bertenaga, dan juga milk booster.  
MealShakes
Sumber protein kaya vitamin dan mineral. Ia diperlukan untuk tumbesaran dan perlindungan badan yang baik. Selain itu, ianya hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan. Ia juga rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Performance Drink
Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh dan justeru itu dapat mengelakkan dehidrasi.
Bagi ibu hamil & menyusukan, sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter air sehari diperlukan bagi menjaga keseimbangan bendalir badan.

* Performance Drink mengandungi kuantiti gula yang rendah berbanding minuman isotonik di pasaran, dan ia tidak berkarbonat.

Siapa lagi yang sesuai minum Performance Drink?
- Para atlet
- Orang berpuasa
- Pesakit, sebelum dan selepas pembedahan
- Orang yang kerap tidur lewat malam
- Orang yang kerap letih dan pening
- Pesakit cirit birit

Dah faham kan? Best kan? ok, boleh la contact saya samada pm kat facebook Nadiah Az ataupun fanpage dressmehappy, ataupun sms/whatsapp ke 0192757510.

Andaikata korang perlukan Shaklee ID saya, boleh jugak..mudah je nak ingat pun..

Shaklee ID : 907605
Nadiah Azharuddin :)

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)