Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, January 05, 2015

Diet Atkins (blog dah bersawang)

Harini baru hari ke2 buat Atkins. Kalau nak ikutkan, hari ni sebenanye hari ke3, tapi hari 1st haritu terpaksa buat kek. Dah rasa batter, dah rasa kek...maka batal la induction.

Atkins ni apa? Low carbs diet. Ada 4 fasa, and iols dlm fasa 1st yg dipanggil Induction.
Induction ni cume bleh makan :

Daging, Ayam, Ikan
Sayur Hijau
Cheese

Susah? tak lah. Sebenanye utk org yg bukan pemakan nasik, agak enjoy la diet ni :)

Nak record, berat hari 1st : 57kgs
Goal : 45kgs (berat masa kawen)

So ape dah aku makan?

Hari 1st
Bfast : half boiled eggs - 2 biji
Lunch : Baked dory with cheese, salad as sides
Dinner : roast beef, cicah kuah asam peas (sub ikon dlm tu dah abis haha)
Before bed : apple cider vinegar

Supplement : Primadona Stem Shape

Hari 2nd (harini la)
Early morning : apple cider vinegar
Bfast : half boiled eggs - 2 biji
Lunch : fried tuna with eggs, tabur 6-7 cili api muahaha

So Induction ni kena buat at least 2 mango dan bleh je berterusan sampai 2 tahun, bergantung kat org tu lah.
Nnti aku tempek info atkins lg ye.

Buat masa ni wpun baru atkins 2 hari, muka oily yg amat dan jerawat kecik2 tumbuh dengan riang gembira. adakah ini ketosis???

Haha..oh..kena kira inci jugak kan? esok pagi lah..mana tah pita pengukur aku..

Anyway, selamat tahun baru. Mintak mahapla..blog bersawang yg amat. nnti gua update lagi.

muah muah!

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)