Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, October 23, 2009

Starting life..

Starting life is definitely not easy.
Tapi takpe..we'll get tru this together Insyallah.

Both with our li'l darl,his needs + expenses, our new jobs at different locations..at the same time finding a house to rent with a small budget sumwhere in shah alam/klang, while also hoping there'd be no bigger issue than money with the new opening business..
............is kinda overwhelming..

Tambah lagi hari ni dengar cerita diorang dah takde duit nak bayar sps further gaji next year, which means cemane2 pun kitorang ni akan kembali menganggur in January unless other jobs comes along..
Menakotkan eyh?

Memang kadang2 terfikir, y me? y us? y do we have to go tru all this..
tapi bile pandang keliling tengok life org lain yg lg teruk, baru la kite nak bersyukur dgn ape yg kite ade..takpelah, asalkan kite sedar yang hidup kite ni taklah teruk mane ye tak?

Setidak2nye, kitorang dapat adam while some others tried banyak kali tapi x dapat2..and we have a car..and we each still ade kerja, meaning monthly mmg akan dapat gaji..alhamdulillah..

Tapi ape2hal pun..kite mesti ade cita2..
mesti ade impian..

Insyallah berjaya!
hehe :D

:: aku mengarut ape ni::

3 comments:

Ummi said...

Nad,

SETUJU!!! :)

Sesiapa pun baru kawin..memang cam tu..susah susah dulu..berdikit2 dulu..Insya Allah..itupun nad dgn yeh angat beruntung sebab senang yeh dapat kerj, nad walaupun tukar2 kerja, stilla da kerja..+Insya allah adalah mana2 rezki...Allah sentiasa bantu umat yg sentiasa beringat..Insya Allah.

Kak opin doakan no...

newlifenewbeginning said...

the comment above says it all nad..sabo ye nad..

btw dah check out ke area desa alam tu?

Nadiah Azharuddin said...

Kak Opin: Thanks :)

Mieza: Thankx gak..dah cek tapi mahal lah..ingat nnti nak survey area puncak alam..jauh x?