Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, April 17, 2008

Dulu dan kini

Dulu

Mama : Kalau boleh biar pregnant kat mesia nanti

Kami: Baik.. ( nak kawen punye pasal :P )


Kini

Mama: Haritu abah ngan anisah (adik aku) mimpi you ( bahasa yg digunakan dirumah memang i dan you ok) balik bawak twins...

Aku: oooo...(dalam hati: uuu bestnyeee)

Mama: Kalau pregnant jangan pulak buang baby tu, dosa tau

Aku: oh?

Mama: Anak mama ni dah pregnant ke lom?

Aku : hehe lom la, kami kan menurut perintah :D

Mama: ha bagus2..tapi kalau ade baby pun best jugak..jadi kalau nak ade baby pun go ahead lah, lagipun baju baby kat mesia ni cantik2 skang


hahaha
wah2 mak aku ni..dah teringin rupenye :P

12 comments:

ummi said...

Salam Nadia,

Em...ni nak bagitau berita baik ke?

Hamizah said...

hehehe kiut la conversation tu nad..ape laie..go ahead la nad haha

Shila said...

sile ada baby cepat. kalau girl lagi bagos. sebab baju baby girl sume kiut yang amat. =P

nad said...

ummi ni kak opin ek? hehe lom ade lg, saje je tu

miza: oyeah! :p eyh,wuts ur url utk blog a?

shila: hahah btolbtol..woih, dah nak kawen kan ko ni? bile exact date? ada takot? hehe

ciPuding_7 said...

nasihat dari aku yang belom kawen ni..

"jangan plan terutamanya untuk anak sulung.. bila dah ada sorang, then baru plan.."

aku curik nasihat ni dari sapa ntah.. aku dgr2 haritu.. heh..

aula said...

hoye! aku sokong pa'ah!

nad said...

Hoye! Aku pun sokong! Hahah..doakanla aku yg dah nak 2bln delay period ni yek..sbb nye ramai org bile br lepas kawen period terdelay 2-3bln,ngatke ngandung..alih2 period hehe. Dah cukup 2bln x dtg br aku nak cek dokte tgk ape kes. Korg doa je le ye..hehe

pnjang said...

Tiba-tiba dengar nak pregnant. Maklumlah orag dah seronok duk sana. Pak Mak menakan pun dah lupa...

nad said...

mana ada lupa..kami sentiasa ingat, kem salam makjang :D

pnjang said...

Bila nak balik?

nad said...

insyallah..one fine day..ecewah :P hehe

Twiggy said...

ahahahahaha... macam pernah dengar conversation seakan itew di rumah sendiri.. hahahahhaha *pengsan ketawa*