Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, April 27, 2008

Happy Birthday Shy!!

Post ni khas untuk Nurul Syahida aka tehsegan


Cik Shy,
Aku start kenal ko mase form 1 kat smka kuala selangor. Aku rase aku mule borak2 ngan ko mase riadah..aku x ingat pun kite borak ape, tapi aku rase best plak kawan ngan ko nih. Tapi walaupun kite kawan, aku slalu wat ko stress. Aku ingat lagi aku kene marah ngan tim sebab buat ko stress. Oleh kerana aku tau aku salah jadi aku kene terime gak kate2 tim tu, tapi aku rase aku tak mintak maaf kat ko lagi pasal bende tu sampai harini..shy, aku mintak maaf tau :)

Tapi hari2 selepas kejadian tu kite tetap jadi kawan, ko still nak gak kawan ngan aku. Terharu woo..Pastu mase form3..aku ingat lagi, form3 zaman paling best batch kite. Sume org baik jek ngan sme org..pastu cikgu2 sme sayang kat kite..pastu dorm batch kite slalu menang dorm paling bersih..wakaka..riak.. riak..

Tapi form3 aku xleh concentrate study..aku rase x best gi skolah, aku asik masuk sickbay dan selalu gak balik rumah..bile pk2 balik mungin aku depressed je kot time tu..heh

Tapi kan shy, ko duduk sebelah aku kan dlm klas 3 iman mase tu? Mase tu la kite bagi nama kat bekas peanut butter yg pecah ngan bg nama kat pembaris patah..boring2 kite nyanyi lagu nazir, pastu translate lagu english-bm, bm- english. Aku ingat lg 'Together-gether' yg kite translate dari lagu Ella tuh..ko ingat?? ngee :D

Bab bahasa arab ko mmg terrel..ko aja aku bahasa arab, aku aja ko maths. Tapi aku selalu heran camne ko selalu dpt jawapan yg betul...tapi cara ko bukan cara yg cikgu ajar..bile aku tanye ko, ko mesti wat muke blur..wakakakaka..sampai skang aku kompius dgn kegeniussan ko

Form4 ngan Form5 plak..satu experience yg agak horrific utk aku ingat balik. Mmg aku teruk sungguh mase tu..sentiasa je emotional sampai ramai yg x tahan ngan aku. Uii..bayangkanla..siap ade makhluk Allah tu suruh aku duduk kat tengah2 dorm dan suruh sume ahli dorm luahkan ape yg diorang x suke..siap btau aku, x de org suke aku langsung2. Takpe, aku dah maafkan makhluk Allah tu, sebab aku mmg salah pun time tu..ha aku dah lari topik dah :P

Anyway..lepas kejadian tu aku xde kompiden nak jumpe sape2 pun..tapi ko still lg kawan ngan aku...lame2 aku, ko, tim ngan mun..makin baik..specially time nak spm :D

Mase tu aku, ko ngan tim amat seronok membuli mun..sampai merah2 muke die ..hehe jgn marah ye mun :P

Dan sampai time lepas spm kite 4 org still baik.
Sampai kite masuk uni, sampai kite dah kije..sampai aku dah kawen..

Yg paling aku xleh lupa...cemane ko ngan tim ngan mun tlg aku face masalah aku prior getting married haritu..time tu baru aku tau sape member, sape kawan, sape sahabat..

Time kaseh shy sebab jadi seorang sahabat yg best dan gile..dan sanggup tlg lukis katun kat kad raya aku nak hantar kat yeh mase die still study kat pakistan..dan sanggup ponteng kije semate2 utk tlg dan teman aku mase malam sebelum akad nikah dan malam sebelum kenduri :D (aku yg hasut)

Dan oleh kerana aku xde kat Mesia harini..dan xleh nak bagi ko ape2..make, dengan ini..secara rasminye..aku nak tulis beso2..

HAPPY BIRTHDAY SHY!!! (sampai takat ni bleh beso..leceh btul)

psst..alau org tanye sape bff ko..sebut nama aku tau :D ~ngeee

shy yg angkat kaki tu...tatau ape motif die :P


Ramai2 bejalan sambil menyanyi. Lagu yg dinyanyikan :

Kawan bertahun kita bersama....Bagai semalam baru bersua..Kawan di hadapan oh indahnya..Kita bersama berkelana

Namun kita jauh..Di dunia sendiri..Bekalan sendiri (semangat sendiri)..Impian sendiri..

Meski pun jauh namun.. Kita tetap bersama... Dek ruang yang memisahkan kita

Kawan hidup ini umpama langit...Yang tidak selalu cerah...Kawan hidup ini bagaikan awan..Yang tidak selalu putih...

Ingatlah (ingatlah kawan ingatlah)..Takkan terus berkelana...Ingatlah (ingatlah kawan ingatlah)....Pasti akan hilang

Kawan jangan biarkan dirimu...Seperti rama-rama...Cantik namun akhirnya...Menjadi perhiasan di dinding...Kawan jangan biarkan dirimu... Umpama lipan dan kala... Berbisa namun akhirnya...Menjadi perhiasan dimeja tulis

Oh kawan jadilah seperti si matahari...Membakar diri demi insan sejagat....Oh kawan jadilah seperti bulan purnama...Menerangi malam yang gelap gelita....Menunjukkan jalan demi umat semesta






5 comments:

shai said...

Darn it Nad, u make me wanna cry.... sabar je aku... huhu
terharu sungguh....
moge dapat good news, ya?

ﺇﺭﻣﺎﻳﻨﺘﻲ ﺇﺳﻤﺎﻋﻴﻞ said...

nak nyebuk gak. hehe..
sape ek ketue dorm 18 yg selalu menang dorm terbersih tu? huhu. :p
take care beb.

nad said...

hehe thanx shy!

ish cik irmayanti ni..wat2 tanye pule..hik hik hik :p

aula said...

uhuhuhuh terharu2... bestnye ada bestfren... ahahaha (sibuk je aku, mcm birthday aku je..) :P

nad said...

takpe je sibuk..bestfriend ko jugak :P