Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 09, 2008

Happy Birthday Abang

Semalam 8 July 2008, ialah birthday abg yg ke 27 :D clap clap
On the night before Abang's birthday aku blanje makan kat GAD (restaurant arab yg agak romantik dan sedap).
Then, semalam, atas permintaan.. aku masak gulai rebung khas utk encik abg :D hehe
Pastu malam smalam lak kitorang gi makan eskem 2 org..hmmm..mungkin utk org lain xde la romantik sangat... tapi best la untuk kitorang 2 org je hehe :D
Hadiah?? Tunggguuuuuu hhehehehe

Happy Birthday Abang yg Baik dan Best!! I love U lots and lots, untill forever Insyallah :)


Hmmm..Memandangkan mcm dah lama x update, meh aku cerita aku gi mane sepanjang seminggu kitorang menghilang.

27 June kitorang gerak ke Sinai bersame ngan 6 org kawan.
Diana, Mai, Waqi & Fahimy (4 org student UK yg dtg ke Mesir utk study Quran/ Bahasa arab) plus Aisam & Mat Lan sebagai mushrif.

Enjoy la ye gamba bawah ni..cc ni amat stuffy jadi aku x larat nak cerita panjang (biasela..rumah xde internet plak tetibe)

On the way, stop kejap kat tapak sejarah..tak ingat sejarah ape..hehe hampeh tak aku?


Posing with Mai ngan Di

Kat pantai seberang Qal'ah Salahuddin, tengah tunggu nak naik bot

Bawah: Pemandangan Kubu Salahuddin Al Ayubi dari dalam bot..Kubu Salahuddin Al-Ayubi ni terletak di Qaryah Salahuddin di Taba, kawasan yang paling Timur di Mesir. Taba adalah batas tiga negara antara Mesir,Jordan dan Israel

Pondok ni mmg dah senget..hehe saje je amik gamba pasal mcm menarik :P
Waqi, Aisam, MatLan, Fahimy, aku, Mai dan Di. Encik Yeh : tukang snap gamba
Eh eh..sempat pulak encik yeh posing kejap kat situ heheh
Us all kat Wadi Arbaien (setengah org kata tempat ni tempat pertemuan 40 nabi, tapi ade jugak yg kate 40 wali)

Malam tu start 12 tgh malam kitorang gerak naik bukit tursina.
Gambar ni di snap masa dah nak sampai atas dah ..alhamdulillah.. (final check point). Kitorang sampai kat puncak bukit tu pukul 330 pagi, so lepak la kejap tunggu subuh.
Wuu sejuk x ingat..sebbaik la subuh kul 4 dan boleh buat tayammum kat situ.
Lepas subuh sume tunggu sunrise..cantik sangat :).
Kat atas tu kite boleh nampak bermacam2 org, dan bermacam2 agama..ada masjid, ada gereja. Sebelah masjid tu pulak sebenarnye ada tempat Nabi Musa beribadat, tapi xde gambar yg elok nak tunjuk huhu...nanti la ek..

ni on the way turun dari sinai (bukit tursina) saiko gak la tengok cam jauh lagi nak sampai bawah..kitorang betolak turun pukul 6 pagi, sampai kat bawah pukul 9 pagi..lame kan?Dan lepas turun dari bukit tu kitorang ramai2 gi Dahab. Masing2 mengantuk gila..

Sepanjang entah brape jam dalam van, semua org pakat tidur..letih sangat2. Sampai je di Kaherah kitorang tumpang tidur di rumah perlis..ingat nak tumpang 1 hari je, tapi x sangke sampai 7 July baru balik ke Tanta. hehe..tengkiyu kawan2! :D

Dan memandangkan musim panas ni musim demam dan pijat, sepanjang 2 hari lepas aku ngan yeh telah buat operasi pests control. Carpet semua kitorang bukak dan simpan, cadar dan selimut semua rendam dalam air panas. Tilam yg berat tu kitorang spray dan bedakkan dengan ubat lipas dan pijat...uih dan banyak lagi kerja yg kitorang buat. Alhamdulillah rumah dan kembali teratur, dan lipas & pijat pun xde..hehe best2!!

Oh..dan sape2 yg nak datang tu meh la jemput datang meh :D

Sebenarnye banyak lagi cerita kat Kaherah ni..nanti lenkali aku sambung part 2 okeh?
Hmm..rasenye yeh ade cerita jugak kot..enjoy!! :D

Happy Birthday Abang! :D

4 comments:

mieza said...

ooo pegi jln2 timur tengah rupenye..hehehe..i just noticed something..u kalo amik gambo suke betul buat sign peace tu hehehe..kiut

shai said...

kubu. salahudin. alayubby.

AKU JELES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nad said...

meiza: heh..rase mcm post tu bleh trick kamera bagi nampak kurus sket :P hahah bleh ke pakai alasan tu??

shai: eeee tu laaa..meh la datang!! tapi aku lagi jeles korang jalan2 ramai2 aku xleh ikot..uuwaaaaa

Diey said...

Salam Kak Nad.

Just came accross ur blog, hehe, nampak our story n pics. ni je ke? xde lg ke? :P

Nway, thanks alot for everything while we were there. So much appreciated. Hope to c all of u again. yeah 1 day. Friendship lillahi ta'ala will never end. insyaALlah

Salam sayang buat smue di sana. Take care ya...

Salam dr Msia till 15 Sept,
Diey