Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, March 14, 2009

33weeks

Uh..dah lama rupenye x update blog..reader pun dah abis dah lari..kui kui..mintak maaf ye sume, saye sangat letih lepas balik kije (padehal x byk kije pun), maka x larat nak update.

So masuk hari isnin nanti cukup la sebulan aku kije kat WHO tuh, dan baru last week aku dapat aku punye workstation. Dah start la wat kije sket2, tapi x banyak sbb aku x dapat full access lagi untuk semua system yg aku perlu gune pakai utk buat kije2 yg sepatutnye aku buat. Ape kije yg sepatutnye aku buat? Aku pun x dibrief lagi..so I'm enjoying life and having fun while it lasts hehe

Next week cuti sekolah, ramai la amik cuti nak bawak anak2 jalan2. Aku ngan yeh save cuti..untuk masa depann..alkesah..

Pagi tadi aku gi Azzahrah, buat pregnancy check-up. Ni sebenarnye first time gi Azzahrah. Sebelum ni dok pegi Klinik Lita Alis ngan Klinik Kesihatan je. Oleh kerana dah nak due dah bulan Mei ni and kene gi book spital cepat2, plus aku dah start kije and malas nak amik cuti weekdays semata2 utk check-up, plus aku dah malas nak bersabar dengan klinik kesihatan..maka aku pun buatla keputusan untuk bersalin kat Azzahrah, dan utk bersalin kat Azzahrah aku kene gi check-up kat sane minimum 3kali, so that's why la tadi aku gi Azzahrah. Oh..panjangnye explaination ini (padehal takyah explain pun)

Aku dapat Dr Fazlina Hanum. Gynae yg sama dengan Gynae Hawa harituh.

Op iklan:
Cousin aku Pn Hawa Liyana telah selamat melahirkan anak sulung pompuan beliau di Azzahrah pada 5 Mac 2009 harituh.
Aku ade tangkap gamba ngan henpon ni, tapi takleh transfer la pulak masuk pc. Nanti dah boleh transfer aku tempek sket kat sini ek.
Comel sungguh anak beliau, bermata cepet seperti ibunye dan berlsung pipit ikut ayahnye :D

Ok, bersambung
Aku sampai kat Azzahrah pukul 9pagi. Alhamdulillah takyah tunggu lame sebab ade 2 org jek sebelum aku. Masuk2 aje salam2 dokte, terus dokte tanye pasal pengalaman kat Egypt. Syok la encik yeh bercerite :D.

Mase scan nampak sungguh 'kelelakian' anak kitorang tuh..kui kui..buas pulak tu. Sambil2 kitorang borak ngan dokte, nampak budak kicik tu menguap. Isk isk dah la menguap x tutup mulut..ikut sape tah :P ehehe

Budak kicik itu kalini berat die dah 1.8kilo. Dokte kate die kecik sikit, tapi still normal lah :).
Kepala kat bawah, ok la tu. Tapi dokte x leh nak print gambo die sbb die buas sangat..x sempat nak capture. Hmm takpe..4 April ni ade lagi utk next appoinment.

Rupenye aku dah masuk 33minggu aka 8bulan 1 minggu. Lagi 3 minggu nak 9 bulan?? huh..takott..dan sangat excited! Tapi x beli lagi barang baby..nantilah ek..tunggu next gaji :P (ahahah..ye ke? tah2 esok gi cari sket2 kot?? :P)

Kalau ikut ultrasound tadi, baby due 14 Mei 2009. Tapi dokte kate +- 3minggu.
So aku dijangka bersalin in between 30 April -14 Mei lah kirenye ek..

Hmm..sape2 yg ade contact number utk bidan area2 Putrajaya /Bangi/ Serdang/ Puchong btau aku ek..Tq

Oh lagi satu, sape tau kot2 ade rumah sewa area Desa Pinggiran Putra pun..btau la ek hik hik..kalau rumah nak dijual pun sile la msg..kitorang tgh planning utk ade property sendiri nih ;)

Okeh..ngantok dah ni..nak tido jap. Daaaa~

1 comment:

ummi said...

Nad, kak opin deliver at 36 to 37 weeks. Semua 9 bulan +. Tak pernah cecah 10 bulan atau 38 weeks. Anyway, banyak jalan, make it easy. Insya Allah.