Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, March 27, 2009

Ikan Patin Masak Tempoyak at Mak Teh Domain (bangunan kaler2)

Aku baru je balik dari makan lunch dengan Mieza ni ha.
First time pulak tu gi makan kat bangunan kale2 ni..tapi mmg tak tipu, ikan patin kat bangunan kaler2 ni sungguh sedap tak hengatt
Harga pun ok..
Aku amik nasik + ikan patin (seketul beso jugek la) + bendi + tempe + teh ais : RM5.50 jek

Semalam aku gi makan kat Sports Arena, kebetulan ade gak ikan patin. Aku ni xbleh aa tgk ikan patin, mesti nak kene makan jugak. Aku rase ikan patin ni ikan favourite aku la selain ikan keli..tapi aku pun x sure..tapi aku rase 2 jenis ikan ni mmg best. Sape2 x suke/ x penah makan ikan ni rugi tau..sebab die best..
Tapi ikan patin yang kat Sports Arena tu kurang sket kick die..rase la perbezaan antara 2 restoran ni

Tapi sorila, gambar tak sempat nak snap sebab ikan patin tu nampak sedap sangat

Tapi aku tatau la..ok ke aku makan ikan patin ni mase pregnen ek?
Orang kate ikan ni die ade omega apetah utk buat anak cerdik..tapi ade gak yang suruh hati2 sebab dlm stengah2 ikan ade merkuri..tapi ikan patin ok ke ek?
Aku google gak mende ni tapi x jumpe ape2..ke aku yg x reti google? (huh..melampau plak x reti menggoogle ek)

Tapi the point is ikan patin memang best..disamping bergossip dengan Mieza pun best hihi
xde la gossip sangat..sembang2 kosong je :p
Thanks Mieza bawak aku lunch dengan kereta Myvi Merah itu :D

-----------------------------

Barang baby dah stat beli sikit2, set bersalin pun dah order.
Memule mcm kompius nak beli set bersalin yg mane satu..sebab banyak sgt la skang ni ek..
sendayu tinggi la, amway la, leesa la, nona roguy laa..macam2 lagi laa kan..
tapi last2 aku order amway.
Kenape? sebabnye banyak review yg kate amway ni elok, lagipun harga die takdela mengarut sgt dari produk2 lain tu..plus kalau bace review psl org yg penah gune amway ni, boleh nampak mcm amway punye set ni better than the more expensive punye range..tapi wallahualam la kan, belum cube belum tahu..

Yang penting, lepas bersalin nanti aku nak betul2 berpantang..nak kurus hehe (kompem encik yeh tengah gelakkan aku guling2 sebab x percaye aku boleh kurus..cis)


Oh lupe.. hepi besday cik farah che ani aka poonz

p/s tim, aku tengah bincang ngan mak aku pasal tudung tuh..ade harapan nih

5 comments:

mieza said...

laa ada pasang niat nak amik gambo ke tadi? haha sori la gue terlebih pokpek2 pasal keje smp nad tak sempat bik gambo hehe

sebut sal kurus tu, nak HL u know d drill ye? ;)

takpe next week geng lunch dah balik dari cuti, pastu leh mkn reramai ek

ctredzuan said...

ikan paten memang best, kct pun feveret ikan paten dan keli,dlm umah ni kct sorang je blh telan,lain2 merugikan idop tak biasa makan.ikan paten bagus utk peknen sbb dia punya zat pure utk baby dlm pewot tu,plus lemak dia bagus utk tumbesaran baby org tua ckp

nad said...

mieza: ahaha tuh aa..mase amik lauk tu ade la pasang angan2 nak tangkap gambar..tetibe lupe dah wahaha

ha hl tu nak gak, tapi lepas habis pantang la kot..pastu tengok kot2 dapat kije balik ke tak..kui kui..thanks mieza!

a'a nanti nak join lunch lagi!

kakct: hehehe oo ek? elok ek?
yeyyy tq for the info kakct!

Cikpid said...

Mmg peberet aku ikn patin msk tempoyak..n kalo ko g temerloh..lagi wallah laa ikn patin die..umah mak aku kat triang pahang..kalo kenduri mmg wajib buat ikan patin msk tempoyak..pedas2 plak tu..owh..sedap x hengat..telan air liur smbil taip nih..

afnilogy said...

weih..ko jgn mention pasal ikan patin..aku pon ske..terliur aku nihh