Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, April 11, 2009

14 April 2009

Just got back frm Azzahrah.
Skang kan dah 37minggu so appointment weekly lah kirenye..

So tadi Dr Faz tengok2 sume, die dah rasa kepala baby rendah and dah bukak 1.5cm. Huyiooo... Dr terus bagi date 14 April 2009 kul 9 pagi..time tu dah masuk 38minggu so no problem untuk induce kasik bersalin pun, sbb katenye baby dah matang :D.

Doakan aku ye kawan2, bg aku bersalin normal, dipermudahkan dan bagi baby kitorang ni lahir dlm keadaan sihat dan sempurna. Amin.

:)

Skang nak gi makan..kang dlm pantang kene pantang btol2 nih..kui kui

p/s sape2 ade tips bagi mudah bersalin and whatnots sile la btau aku ye, tq!!


13 comments:

ctredzuan said...

semoga semua selamat nad!org tua2 ckp masa mandi minum air hujung rambut masa basah tu sket2,jangan byk kang lain jd,utk memudahkan bersalin klu rambut panjang,adik ipa,kakak ipa kct wat cenggitu,kata2 org tu je,pakai sgt jangan.

ummi said...

Nad, hari tu kak opin dah bercerita dgn yeh..Paling utama ialah banyak doa. Yg kedua, paling mujarab, ialah minta ampun salah silap dgn suami. Selalunya susah bersalin katanya sebab banyak dosa dgn suami..

Kak opin dha cakap dgn yeh, baca yaseen dengan manzil insya alalh sebabik saja tanda bersalin dah sampai..
Alhamdulillah Kak opin ke empat2 dari first contraction sampai bersalin cuma 3 jam..sakit kuat may be 10-15 minit sahaja..

Banyak doa, dan ada ayat surah maryam , yeh tau la..

Insya Allah..kami smeua doakan moga nad selamat dan baby juga sihat semuanya..

He...he..nak balik malaysia!!!!!!!!

shila said...

owh~! have a safe delivery. tolong doa untuk aku juge. baby nih macam takde bagi sign nak kuar pon. aku rasa dia sedap dok dalam tu pasal aku makan macam2 kot. huhuhuhu. abes ilham dah aku nak buat macam mana.

or the truth is: aku malas gi ofis dah. tak sabar nak cuti bersalin. eheheheh

LonTugi said...

wah nadiah... goodluck!!! :D dun have any tips though... Haha

ctredzuan said...

betul kata kak opin, amalkan manzil

Adie said...

good luck nad..insya Allah sume selamat...mintak maaf ngan husband...mak ayah.... byk2 kan doa.... dengar suara baby nanti tue la moment paling best!

nad said...

Kakct: A'a tips tu pun mak kite ade bagi..tapi kite x ikut sgt pun hihi :P

Kak Opin: Thank you Kak Opin...banyak tuh tips tu :). Bab Surah Yasin ngan Manzil, alhamdulillah mmg cube sedaye upaya nak amal..selalu sambil2 tunggu yeh kat opis tu sempat baca jap.
Cume nak kene ingat bawak mase nak gi spital hari selase nih :D

uii debaran terasa!! hehehe

Shila: Jom bersalin serentak!! hehe org kate skang ni kene minum air kelapa bagi senang baby kuar..try aa weh

Iggy: Thanks!! takpe, soon when the time comes I'll pass the tips on to u hehe :D

Kakct: yupp2 tq :D

Adie: Thanks. Tu la..cam x sabar2 nak dgr suara baby..hmm :)

mieza said...

uik..ni dah start cuti ke blm ni nad? confuse den..

ehh kepek pedas jgn lupe amik b4 beranak tau hehe..nak bagi kad lagi

nad said...

beb..aku dah start mc nih..demam la pulak..tak sempat kot nak amik bfore beranak :( hmm..tp kepek tu dah ade kat opis ke?

Twiggy said...

all the best nad!!!! chayuukk!!! hehehee...

i wonder though..memang kebiasaan sume hospital skarang kasi induce untuk bersalin ke ek?

hmmm...

nad said...

ish tak lah..dun worry k..only if u need it ;)

Muhamad Elyas Harun said...

Dah..dah, jom gi hospital pat!
eheheh
:D

che poonz said...

tediaaaa.. pak baby dah tak dan2 dah tu..

tahniah..!!!!

(p/s: laksa sepinggan..)