Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 01, 2009

Cerita satu tengahari: Nangka Busuk

Zuhur tadi aku gi solat kat surau opis aku ni.
Kebetulan ade Kak Lin ngan Kak Nor skali kat surau.

Surau tu pulak lantai die licin, takde carpet. Tempat amik wudhu' pun takde mat.
Ade slipper, tapi aku fobia pakai slipper..pasal aku dah test slipper tu dan aku perasan slipper tu agak licin gak tapaknye.
Nak dijadikan cerite, tempat amik wudhu' tu mcm menjunam sket..dah la licin, menjunam lak tu.
Mase kat situ aku dah kate dah dlm hati ' ish licinnye..kalau jatuh naya!'
Tah camne tetibe 'GEDEBAKKK!!'..bunyi ape?? seterusnye bunyi 'AAArgh!!'

Oh rupenye aku jatuh..tapi mase aku jatuh tu aku blur..jatuh terduduk plak tuh. Aku pk 1 je..aku pk baby ok ke tak..sambil tu selak kain kot darah turun mcm yg kat cerekarama tuh.

Tapi yang jerit tu bukan aku..yang jerit tu Kak Lin. Berlari die ngan Kak Nor dtg angkat aku bangun. Uih..sebbaik ade diorang.
Diorang tengah solat mase dengar aku jatuh tu..diorang kate bunyi aku jatuh tu macam nangka busuk..menakotkan!!

Uh..takot..lepas solat aku terus naik citer kat Lan (dia ni antara supervisor aku..supervisor lelain gi miting time tu). Terus die suruh balik. Katenye 'Oiii..bahayenyee!! dah dah ko gi cek..gi klinik..ko tu dah la 9 bulan dah..ha pegi pegi cepat'

Maka aku terus mengcall encik Yeh suh amik aku kat opis..suh die terus mintak balik awal. Time tu kul 3 lebih..cam tak gune je mintak half day.
Terus lepas tu kitorang gerak gi Lita Alis Bangi, kebetulan Dr Intan on duty..and Azzahrah tutup ade emergency case, gynae sume tak available.

Time tu sakit pinggang, sakit perut, and lebam kat lutut.
Takot gile ok!!
Cek punye cek..baby ok..alhamdulillah.
Rupenye ikut kiraan die aku dah cukup 36minggu @ 9bulan..so katenye..anytime jek nii..

Huh..sebelum tu dah plan ngan encik yeh nak gi tengok sket lg brg baby and nak gi tgk talentime ..tapi sape suh jatuh kan..alkisahnye tercancel la sumer plan :p

Dr Intan bagi time slip and MC untuk esok.
Ordered for bed rest.
Haih..alhamdulillah ok..sebbaiklaaa x jadi ape2..

6 comments:

poonz said...

ya ampun nadddd....
seb baik takde pape..
cuak plak aku dgr..
huhuhu..
take care..

kan dah takleh tgk talentime..
:P

*aku pon nak g tgk.. cambes je..

Fifi Amkhaiz said...

nadddd... iskkk nasib baik takde apa.. hushh!!! next time be careful okay...

ehemm.. nad, nak jumpa nad lah ;p
jom kita lunch sama next week? hihihi...

mieza said...

hoiii budak..
dah tau dah surau kita camtu be careful lorr..ni sampai jadi nangka busuk, dah tak dpt jmp nad arini huhu..MC ye nad?
lenkali pakai sliper nad, its not dat slippery actually laie pon jalan 2-3 tapak dah sampai dah tempat amik wudhu tu..aku yg tak preggy ni pon pakai slipper tau..and oh takyah la naik atas step tu, just stay on the floor je. mmg jauh sket tp sometimes dats wat i do. tgk org tak preggy pon amik precautionary steps..tsk! esok i berleter lagi kat u haha

nad said...

cikpoonz: itula, aku pun cuak gak time tu heheh..aa tu la..kene buat plan B nih nak gi tengok talentime.. :p

fifi: hihi tu la..ha bile fi free?? jom jom

mieza: isk aku dah try dah pakai slipper tu..takut la aku. pastu plak kaki aku ni pendek la..dah la perut besar..kalau aku x naik atas tembok tu..alamatnye x basuh kaki la aku..kui kui kui

LonTugi said...

wah, better be more careful le...

Mummy Zuan said...

thank god you are ok...me too happened 2 tergelincir last time,when i am 7 month..luckily my baby is ok...