Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, February 08, 2010

Bunuh diri

Kalau Islam tu benarkan bunuh diri, dah lama aku buat. Itu pun kalau aku xde adam, xde yeh, xde family dan kawan2.
Pentingkan diri sendiri betullah org yg bunuh diri ni! memang pun..memang sangat2

Dalam byk2 org kenape kite yg dipilih utk menghadapi masalah yang besar macam ni? Mesti ade sebab, ade hikmah.

Walaupun pengajaran drpd cerite ini adalah tersangatlah mahal.

Rasa mcm masalah ni terlampau berat utk dipikul oleh kami. Rase mcm nak lari..lari dari semua bende. Tapi lari?? selesai ke masalah?

Cuma setakat ni ade satu je pengajaran yang aku dapat..
Kalau dah buat Istikharah, lepas tu x sedap hati..jangan la teruskan.jangan.
coz really, Allah knows best.

P/s: aku x sanggup dah tgk yeh kije sorang2..tolong doa kan aku dpt kerja and mudah utk adam jugak ye..mekasih :)

7 comments:

blur12 said...

ada hikmahnya nad, insyaallah.

Si Anggerik said...

sabar banyak2 k nad. insyaallah lambat laun dapat gak kjr. even tho i dunno wuts the challenges u face rite now, b strong kie! :)

nad said...

azrah: insyallah ..tq azrah :)
alai: tu la..ko tlg doakan aku ek :D tq alai..

newlifenewbeginning said...

sbr ye nad..dugaan tu.
btw, ingat nadia salim tak..dak maersk finance tu, her first day at work is today kat support office huhu..tp dia pun 2mths temp basis bwh jobstreet..dia pun dah terdesak mintak keja main amik je keje kat cni..

akutetapaku said...

kak...wat hepeng kak...sabau ye kak.. im wif u kak.cewah...rindu nk gelak2 ngn akak g...sabau tau kak.. ni blog br sy kak.ahaha.ari 2 tpkse delete..keep in touch ek kak...

Nadiah Azharuddin said...
This comment has been removed by the author.
Nadiah Azharuddin said...

mieza: oh ingat..kem salam ek kat dia
pesanla xyah buat baik dgn fiona tu haha

liza: oit, tuka blog ek? banyak bende hepeng la bebeh..so skang kene cari kije, kalau ko tau ade kije kosong btau akak ek? tq!