Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, February 16, 2010

Mimpi

Me n Yeh. We were on the boat to attend some trainings. Yeh will be the trainer.
While on the boat both of us mcm tgh honeymoon..sampai some ppl were looking at us and I hv to keep showing off my wedding ring.

Then tiba2 yeh senyap. He saw a lady pakai uniform waitress yang dress type tuh. She was asking for tickets and stamping 4 red stars in every penjuru of the ticket. I suddenly remembered yang yeh dah koyak2 kan ticket tu while we were laughing so hard seconds before.

Tengah2 panick tu, a guy came. Short and almost bold. He introduced himself to yeh in chinese. Somehow we understood that he said he was 1 of the participants in Yeh's previous trainings, and will be 1 this time around as well.

And bile this lady ni datang nak collect our tickets, this guy saje2 buat havock. Konon2 nak distract org ni so die x collect ticket kat yeh. Tapi x berjaya. Kitorang dah panick gila.

Then tgh2 havoc tu dtg la mngr boat ni nama Linda. Die marah la kan sebab bising, pastu terus blah. Aku kejar la..ckp sori ticket hilang.

Linda terus gi rak fail, bukak fail kate takpe lah..journey kitorang ni x recorded pun.
Dia tanya, sape laki tadi..laki tu x nampak from Malaysia. Linda cerita dia x suke Vietnamese.
Then die bukak drawer. Atas sekali ade duit..banyak sgt.
Then die keluarkan duit Vietnam (Dong/VND). Terus mimpi tu mcm swirl konon nak flasback la cerita Linda ni kenape die x suke org Vietnam.

Aku pun terjaga.
Hmm..bile aku google duit dlm mimpi tu x sama pun dgn duit Vietnam. Tipu betul.

Tapi tatau la klu duit tu duit lama sebab mimpi tu hitam putih.
Haha tah pape.

4 comments:

ciPuding_7 said...

hahaha..
mimpi plg kreatip yg penah aku jumpa.
siap ingat nama manager tu lg..
pahtu mimpi tgk duit lagi..
tah2 nak jadi kaya dah tu..

nad said...

uiihhh aminn!! hahah..tidur petang, itula penangannye :p

newlifenewbeginning said...

adeh konpius aku dgn mimpi ko ni nad hehee

nad said...

aku pon kompius gak hehehe