Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 11, 2008

Kisah roti canai, karipap dan kumquat


2 hari lepas gi Alex. Bangun pagi je terus ajak abang siap2 pergi Carrefour sebab nak beli sesuatu yg amat diperlukan oleh wanita. Niat di hati nak cari yg paaling super absorbent dan paling best mcm yg ade kat Mesia (sofy 38cm) hehe. Tapi ..sedih sebab takde.

Last2 beli je barang dapur.
Pic atas ni kat depan carrefour kat Alex. Now dah masuk spring. So bunge2 cantik byk la naik!! I like..


Posing la ape lagi.. :D

Kumquat. Org Arab panggil 'Kimakwat'. Sedap buah ni..mcm buah oren tapi bentuk die kecik mcm buah anggur. Cara nak makan..makan je dengan kulit skali sebab kulit die manis. Tapi kalau nak kupas kulit jugak..kupas la..

Kitorang jumpe buah ni jual kat carrefour. 6 inggit sekilo. Memule x heran sgt..tapi tengok sorang maccik arab ni mcm seronok sgt pilih2. Sambil pilih2, sambil masuk dlm mulut. Abang sgt curious nak rasa buah kecik ni..2-3 kali pandang. Last2 aku suh gak amik..bleh jugak try mende yg xde kat mesia kan? :P Sebbaik sedap ..tak rugi..hehe

Gamba atas ni pulok..gamba karipap kitorang yg sedap tapi kelim tak cantik. Bak kate kak lang
'Karipap yg kelim die tak cantik selalunye sedap!! itu yg penting!!' haahahaha tengkiyu kak lang atas ayat2 inspirasi tersebut :P.
Wish list skang ialah acuan nak buat karipap tu..xyah susah2 nak kelim..huhu bleh ke mak aku anta??

Roti canai?? sah2 la x jadi kan eheh..cik poon silelah kembalikan ingatanmu itu huhu






4 comments:

Anonymous said...

mengapakah karipap mu berupa begitu wahai cik nad? hahahahaa... btw, i pun tak reti kelim uppps!

nad said...

Haha tahla..kene prektis prektis prektis! Pulon tangge kejayaan!

poonz said...

tu dia aihhh...
awat kelim smpai camtu?
hahaha..
takpe.. usaha tangga kejayaan..

nanti aku carik resipi roti canai dulu2 tu kt buku resipi aku.. haa.. jgn tak caye, aku ada buku resipi sendiri.. ahaks..

nad said...

Ha meh meh kongsi resepi! Dah jmpe lom? Bg aku potostet je la buku resepi ko tuh hehe