Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, March 01, 2008

panjang2

Akibat selalu xleh tulih blog, maka kali ni aku akan tulis panjang2. Tingginye cita2 :P
Memule aku nak cerita pasal ikan aku.


Inalillah, sampai harini dah 3 ekor mati...aku rase x cukup oksigen kot..ataupun mereka mogok makan..ataupun mereka depressed..aku ngan yeh dua2 kompius + sedih.



Setakat minggu lepas kami ade 8 ekor ikan.
Along, Angah, Cik, Su, Teh, Tam, Timmy dan Tammi.


Minggu ni je, Along, Angah dan Tammi dah inalillah.
Sume slamat diflushkan dlm toilet..kesian mereka.





Ni antara pic ikan2 aku tu:

ni angah ngan su





Sape2 ade tips nak bela ikan bagila kat aku. Kami sayang ikan kami..Yeh pulak, akibat terlalu trauma diatas kematian ikan2 tersebut..setiap hari lepas bangun pagi die akan kate 'eh..sekor lagi mati!' pastu bile aku marah takut mulutnye terlalu masin, maka die akan buat correction yg berbunyi ' eh..ikan tu nak beranak'


Aku aminkan statement yg kedua, jom la aminkan beramai2. Tapi yg tinggal sume ikan ladies je..cemane nak pregnant kalau xde men? ha..maksudnye kene la beli ikan lagi hehe



Pastu pulak, nak cerita keadaan di mesir. Ni gambar kami kat ladang sayur sebelah rumah. Hehe..agak kampung la tempat ni, tapi best. Syok gak dok 2 org.













Stakat ni dok Mesir alhamdulillah, tapi insyallah nanti nak berbisnes. Terpk nak buat bisnes tudung. Mungkin jual secara online..ebay..ataupun post je ke Malaysia. Kat sini, ladies mesir kalau pakai tudung mesti stail selendang. Kain bawal takkan jumpe punye lah. Kalau jumpe budak2 yg pakai tudung bawal mesti kompem org Mesia hehe.



Selendang kat sini jenis cantik2..macam2 sangat jenis. Nanti satu hari aku tunjuk gamba tudung2 mereka dan cara2 mereka pakai tudung.



Bab jalan2, stakat ni baru pusing tanta..jalan kaherah pastu jalan sket kat alexandria. Kaherah banyak sangat org, banyak sgt kereta..pembangunan takde sgt pon. Alex dekat dgn pantai, cantik. Lagi aman lah dari Kaherah kan. Tanta plak mmg tempat kami..cume nye kat sini..x ramai student perempuan. Yg dah kawen plak jenis tammo kawan dgn org lain..lebih2 lagi yg tak berpakaian seperti mereka :P



Ni pic masa kami nak naik train pegi Alex..gamba kat alex tertinggal plak kat rumah


Di stesen keretapi Tanta



Ni pulak gamba mase kitorang balik kaherah haritu. Macam2 stail makanan aku try kat Kaherah. Antaranye, Nasi kat HadharulMaut, Bapak ta'miah yg dipanggil Habbash Takanat, My Queen, Tamarhind..mcm2 lagi lah..tapi 1 je aku xleh makan..be it in Malaysia, Cairo or anywhere else..is that Halwa (ala.. manisan tu..) Org kat sini bleh sapu atas roti!! Urgh..mintak maaf encik Yeh..saye taaak booleeehh.


Makan kat Hardees'




Ma'arad Kitab - Festival buku terbesar di dunia (aku beli buku sudoku, yeh beli majalah arsenal) heh




Main Bowling 3 round - Aku saje kalah demi kasihankan ego 2 org budak lelaki :P


Tetibe lenguh pulak tangan aku hehe..Tapi ade sket lg nak tulis ni


Tahniah kepada:


1. Shahila (budak maersk) yg dah dapat baby gurl


2. Kinah (ex housemate mase study kat MMU Melaka) dah pregnant 8 bulan lebih rupenye. Semoga selamat nanti ek kinah and azad.


3. Haja (ex maersk) yg bakal deliver bulan 5 ni Insyaallah. Jaga sket sugar level tu ye cik..


Last skali aku nak post gamba yg baru je encik yeh edit. I like!!


p/s cik angah...nnti aku tinggalkan offline msg no tepon aku ek

cik shy dan cik mun..saye harap satu hari nanti anda berdua akan online serentak..dah lame x merepek bersame..






7 comments:

ciPuding_7 said...

brapa lane ada kt pusat bowling tu? lg 1, nanti tunjuk gambar tudung2 itu.. mane la tau bes ke.. bleh pesan.. heh..

shai said...

aku tataula kan, ko guna air ape utk akuarium tu? air paip ke? kalau air paip kena beli liquid apetahnamanya n letak dua tiga titik dalam air tu, utk kurangkan klorin. biasenye kat petshop ada jual. unless ko guna mende letrik air pusing2 yg mahal tu, kan, yg tu tak payah guna air dechlorine tu.
tula nad, aku pon susah nk dpt guna internet sejak:
a) Aying main game
b) kaklong main game
c) ajik main game
kdg2 berebut nak guna. last2 aku apdet segala masa kat opis je. huhu

nad said...

tatau la bape lame pa'ah hehe..aa nnti gamba tudung tu aku apdet keh

nad said...

yey shy! aku dah letak oksigen..tapi pun setelah 6 ekor mati huhu..tapi so far so good lah..dah tambah lg 4 ekor..sme cam hepi jek..tp sini xde jual bende anti-clorin tu..cume ade ubat utk kalau ikan gatal2..aku buh yg tu pun ok gak la dah

Lina said...

aku pun nak tgk pic tudung2 yg menarik tuh.. ko nya wedding masuk dalam magazine.. majalah pengantin bulan mac.. tp pic ko n hubby ko x da. yg ada cuma gambar2 pelamin, n suasana dalam n luar dewan je.. cantik! aeronok tgk ko.. ceria je.. mesti best kn?

nad said...

Best! Hehe
A'a majalah pengantin kan? Sebbaik mun beli, blk nanti bleh aku tgk.

nad said...

Best! Hehe
A'a majalah pengantin kan? Sebbaik mun beli, blk nanti bleh aku tgk.