Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, November 03, 2010

Adam's milestones..

1.Adam dah besar dan dah makin gemuk pun..Alhamdulillah..
Ummi tgh ajar adam minum from the bottle instead of bf. Tapi mcm kesian..sbb bf is good for him, cuma aku la x larat..

2.Pagi tadi masa Adam ngan bibik nak gi taman, Adam dtg ckp 'babaaii' ..pastu jalan sikit, angkat tangan ckp 'akum!!' hahahaha..belajar dr tv la tu :p

3.Cakap banyak..dlm byk2 yg aku paham..ade jugak dia selit bahasa sendiri kdg2 :P nak kate german x jugak, more to like japanese/korean haha

4.Dah kate anak lelaki kan, mmg la makin lasak..lagi2 time tidur..tapi sebbaikla bile tgk pusar dia ade 1 je..kalau 2?? wushh

5.Suka makan potato, carrot, broccoli, mihun, spegeti, kueteow, nasi, chicken ball, fries ngan burger..uh mcm2 lagi lah..kalau tgk org makan, dia pun nak..selalu kitorang letak dia atas highchair n bg pinggan satu, nanti dia suaplah sendiri..cume bile dia malas je dia akan suh org lain suapkan :p

6.Suka main dengan kanak2 lain..x takut org..speshly jiran blakang rumah ni. Anak jiran ni darjah 5, nama Mia..every evening Adam akan jerit dr rumah 'miaaaa..jom!!' haha..ajak gi taman ngan bibik hehe

7.Suka nyanyi..suka ikut org nyanyi..and kdg2 buat lagu sendiri..kalau dia nak tido kite suh nyanyi, nanti dia nyanyi la 'lalalala' ke ape2 lagu lain ke hahaha..mmg lawak

8.Suka makan jelly. Aku ade buat jelly tapi x sedap sbb campur oren ngan sirap. Org lain xnak makan kecuali Adam...hehe terharu okeh

9.Kalau balik dr opis, Adam mesti lari2 kat pintu sambil jerit 'tuci!!!tucii!!' (kunci)..pastu gelak2..hmm mmg stress cemana pun haritu mesti tetibe hilang mcm tu je :p

10.Masih kompius antara van, bas, lori dan texi haha

p/s: lepas besalin aku kena cr kije lain..sape2 tau mana ade vacancy btau aku ye :D

2 comments:

Azie Nazri said...

for every point i laughed and said "comel". kesimpulannya Adam sangat comel!

Nadiah Azharuddin said...

hehe bile la adam nak jumpe maklang azie lagi..haritu x sempat socialize :(..sorry azie..