Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, December 15, 2010

Detailed scan - Azzahrah

Sebenanye masa last checkup 2 minggu lepas, Dr. Faz kate air ketuban (amniotic fluid) aku sikit compared tu ape yg sepatutnye. Level aku 9 je masa tu, dia kata normal selalu belas2. Kalau sikit bawah 7. So level aku tu mcm sikit x sikit sangat laa..

Oleh kerana risau, dia order aku suh gi buat Detail Scan yang dijadualkan semalam.
So semalam aku bejaya dptkan cuti half day dan juge bejaye memujuk encik suami utk amik cuti half day juge (mmg tak la aku nak gi sorang2 checkup, mau nanges ok!)

Takut jugak nak buat detail scan ni..sbb org kat bleh nampak sume kan..normal ke x ke..sume nampak jelas nyata dan terang. Pastu pulak, haritu dokte kate baby dlm keadaan melintang. And bila aku google, ade org kate kalau air ketuban x cukup baby xleh gerak and will result in caesar.
Mmg la stengah org kate caesar tu ok je..nak jaga pun senang je..huu..tp klu leh aku nak la bersalin normal kan? kan?

Tapi semalam alhamdulillah, amniotic fluid aku dah jadi 15 and baby pun dah pusing kebawah. Sangaaat suka :D oh dan cost utk scan tu aku rasa ok, sume skali dgn report is RM100.

Hmmm nak tau ape aku buat?
Encik Gugel gtau yang xnak bg air ketuban kering, org dolu2 suh amalkan minum air kelapa, maka aku balun!!
Mak aku btau, angah aku pun memule anak dia melintang gak tapi dia bykkan sujud..aku pun buat, wpun mengah gila haha..

dan alhamdulillah, berhasil!!
Dan lagi satu yg klaka? jeng jeng jeng
....................................................................................................................................................................

kih kih kih
Adam bakal dpt adik lelaki!! haha

3 comments:

mamaqari said...

nad..congrats=)

nad said...

mekaseh mamaqari!! :D

peah said...

Nad : Alhamdulillah bb ok....anak2 ko ngan anak aku nnt bole buat boy band le kalo camnie....huhu....tolong pesan kat encik suami anda yang pelupa tuh, tungku tuh simpan jele....