Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, June 18, 2008

Cerita Sepasang Manusia yang Suka Makan :D

Ini ialah percubaan membuat burger malaysia..
Aku panggil burger malaysia, tatau org lain panggil ape..
Stengah orang, mcm encik mohd yeh panggil burger malaysia tu sebagai burger ramli..
Tapi aku panggil bende ni sebagai burger malaysia..
Ala, roti yg digoreng pastu taruk sambal ikan bilis dan timun tu..
Kalau kat shah alam, aku suke beli kuih ni pagi2 sebelum masuk opis. Slalu makcik jual nasi lemak akan jual skali burger malaysia ni..
Haa..mari kita lihat..

Ini ialah doh yg dah siap dibulat2..tapi resepi kate kene biar kejap dlm 2 jam..
Aku gi biar sampai 6 jam sebab tertido..
Last2, mase nak goreng die dah berkerak..jadi bile goreng roti tu jadi leper camni :

Inilah hasilnye. Walaupun buruk dan aku hampir buang dalam tong sebab buruk, tapi aku tetap abiskan sebab rase die best. Tapi lenkali (tatau bile) aku nak try lagi sampai die jadi cantik ok? hahah

Ini pula cubaan membuat nasi ayam stail suke hati sendiri. Mintak maap la gamba siap ade periuk sume :P..nak tangkap gamba nasik sume dalam dulang tak sempat sebab dah lapa :D


Ni pulak ayam madu yg dimakan dengan nasi ayam. Kale die itam bukan sebab hangit tau, sebab madu tu buat die gitu


Aku taruk gamba diatas sebab skang baru pukul 4pagi, nak buat nasi ayam mcm awal sangat..rasenye orang yg jual ayam tu pun tak bangun lagi..
Encik Mohd Yeh dah start lapa nasi ayam, dan dah order pun untuk menu harini..
Yeah..mari kite masak!





6 comments:

mieza said...

nad..bagi la resepi utk nasik ayam tu nad..

berselera tgk hehehe..bagi ek

nad said...

owh, itu nasi ayam pakai bantai :P takpe resepi akan diusahakan lepas buat lagi nasi ayam untuk harini ek :D

ummi said...

Nad, pakai je la resepi kak opin punya donut untuk burger malaysia tu. Biar kejap aja 45 -1 jam. Tak payah sampai 2 jam pun. sebelum start masak tengahari buat tu, sambil nad masak nanti dia dah elok kembang. Separuh buat dinut , separuh buat burger tu. So, dapat 2 dalam satu!!

nad said...

heheh ye ek? okeh!! kak opin pakai frozen yeast ke..dry punye ek? kene search balik resepi kak opin ni :D

Azie Nazri said...

tertido? HAHA. lawakla kak nad ni.
burok tak penting.
masuk perut jadi burok gak camna pun.:p
yang penting sedap.
n it sure looks yummy!

kaknad said...

ahahaha azie! 'masuk perut jadi burok gak camna pun' tak tahan sungguh :D u made my day la gurl..thanks!! :D