Aku panggil burger malaysia, tatau org lain panggil ape..
Stengah orang, mcm encik mohd yeh panggil burger malaysia tu sebagai burger ramli..
Tapi aku panggil bende ni sebagai burger malaysia..
Ala, roti yg digoreng pastu taruk sambal ikan bilis dan timun tu..
Kalau kat shah alam, aku suke beli kuih ni pagi2 sebelum masuk opis. Slalu makcik jual nasi lemak akan jual skali burger malaysia ni..
Haa..mari kita lihat..
Ini ialah doh yg dah siap dibulat2..tapi resepi kate kene biar kejap dlm 2 jam..
Aku gi biar sampai 6 jam sebab tertido..
Last2, mase nak goreng die dah berkerak..jadi bile goreng roti tu jadi leper camni :
Inilah hasilnye. Walaupun buruk dan aku hampir buang dalam tong sebab buruk, tapi aku tetap abiskan sebab rase die best. Tapi lenkali (tatau bile) aku nak try lagi sampai die jadi cantik ok? hahah
Ni pulak ayam madu yg dimakan dengan nasi ayam. Kale die itam bukan sebab hangit tau, sebab madu tu buat die gitu
Aku taruk gamba diatas sebab skang baru pukul 4pagi, nak buat nasi ayam mcm awal sangat..rasenye orang yg jual ayam tu pun tak bangun lagi..
Encik Mohd Yeh dah start lapa nasi ayam, dan dah order pun untuk menu harini..
Yeah..mari kite masak!
6 comments:
nad..bagi la resepi utk nasik ayam tu nad..
berselera tgk hehehe..bagi ek
owh, itu nasi ayam pakai bantai :P takpe resepi akan diusahakan lepas buat lagi nasi ayam untuk harini ek :D
Nad, pakai je la resepi kak opin punya donut untuk burger malaysia tu. Biar kejap aja 45 -1 jam. Tak payah sampai 2 jam pun. sebelum start masak tengahari buat tu, sambil nad masak nanti dia dah elok kembang. Separuh buat dinut , separuh buat burger tu. So, dapat 2 dalam satu!!
heheh ye ek? okeh!! kak opin pakai frozen yeast ke..dry punye ek? kene search balik resepi kak opin ni :D
tertido? HAHA. lawakla kak nad ni.
burok tak penting.
masuk perut jadi burok gak camna pun.:p
yang penting sedap.
n it sure looks yummy!
ahahaha azie! 'masuk perut jadi burok gak camna pun' tak tahan sungguh :D u made my day la gurl..thanks!! :D
Post a Comment