Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, October 27, 2008

Convo :)

Soriii haritu lupe nak btau yg kitorang nak gi Convo PMRAM kat Kaherah.
Alhamdulillah..seronok la Abang dapat naik 2 convo dalam 1 tahun :P.
Haritu dah naik Convo Safarah, lps tu naik Convo Pmram plak..wah wah..takkesah la sape yg anjurkan asalkan yg penting kite najjah kan? Alhamdulillah, syukur.

Gambar x dpt nak upload..ala biaselah internet ni kan..nanti bile dah bleh upload kitorang uploadkan ek.

5 orang dari Rumah Perlis berjaya convo tahun ni. Sakan la kitorang bargambar dengan Kak Annie, Nadia, Milah ngan Hadi plus dengan VIP & pengiring Kak Ju, Rafis, Mat Rodhi dan lain2. Syok la..lepas ni masing2 balik Mesia dah..sape je la yg tinggal kat Rumah Perlis tu..huhu syahdu2.
Kepada yang belum dapat balik lagi, takpe..jangan kecewa. Semua ni dugaan dari Allah.
Mungkin ade hikmah? ;) Study rajin2, doa banyak2..Insyallah berjaya!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

p/s tq Han Ri

Malam selepas Convo tuh ade Konsert Nasyid. Incik Nazrey Johaney pun ade..mantap suara die.

Honestly aku dah lame tinggal nasyid. Last mase kat sekolah kot..ye la dulu kat skolah asek dengar nasyid, nyanyi nasyid sampai dah jadi hantu nasyid :P. Tapi dulu lain, nasyid2 best, lirik pun senang ingat. Speshly time Raihan kan?
Then lepas Raihan, kumpulan nasyid yg lain banyak la muncul..tumbuh cam cendawan gitu. Bagus la, cume yg slacknye tuh banyak yang tak sampai maksud. Ade yg terlampau jiwang, ade yang lirik dan lagu telampau payah nak ngikut. Lame2 aku pun pelan2 beralih selera kpd lagu2 lain hehe :P

Berbalik kpd cerite mase konsert nasyid tu..
Ade 2 kumpulan student Mesir Malaysia, 1 kumpulan student Mesir Indonesia yang diberi nama Da'i Nada (sangat TOP hokehh) dan performance dr Nazrey Johaney (siap ade muhasabah diri..meleleh2 air mate memasing).

Yang 2 kumpulan awal tu..rating die aku bagi 1.5 bintang je lah. Tak minat sangat nasyid2 yang aku susah nak paham lirik ni. Aku tgk keliling aku pun sume pakat boring :P sori yek kalau ade yg terbace dan terkecik ati..ni aku punye pendapat je okeh.

Da'i Nada..sangat hebat. Tengok kat Youtube pon bleh tapi tengok live lagi feel.
Sebelum ni ramai dah cerite betape best nye diorang ni..tapi aku mcm buat dekk je aa. Tapi bile dah dengar..kagum abis.
Bebudak ni bawak lagu nasyid rentak Acapella. Tak payah la alat2 musik ni..gabungan suara diorang 5 org pun dah cukup mantap.
Diorang ni jugak dah masuk MTV Mesir, dan org Mesir sendiri kata diorang punye pencapaian dalam masa setahun ni sama dengan artist Mesir punya pencapaian selama 5 tahun.
Nazrey sendiri pun kate, setakat yang die pernah tengok..Da'i Nada ni lah kumpulan Acapella yang paling best sekali.
Hoh..best ke tak best ke korang cube la tgk diorang buat live performance..nilai la sendirik

Nazrey plak mcm biase..mmg suara die best la kan. Aku x ingat sgt lagu ape die die bawak tapi die byk bawak lagu lama2 yg org ramai bleh ikut. Yang Abg paling suke lagu 'Suci Sekeping Hati'.
Best gak la overall malam tu..lagi2 dapat 2 org MC yang gile dan sangat the entertaining.
Jamal dengan Mat Lan, digabungkan jadi JaLan (ni diorang sendirik yg bagi nama :P)

Syabass Inspektor Sahabb!!

Tapi aku x bejaye duduk sampai abis sebab teramat2 perlu untuk ke toilet.
Cepat2 keluar dengan Abg n Kak Annie pasal dah x tahan sgt hehehe..seriuss!!

Hmm..banyak lagi kot nak cerita tapi rase mcm nak tido dah.
Nanti kite sambung okehh!!
Will upload the pictures in the next entry Insyallah ;).



1 comment:

RozIlah Kamarudin ImOlie said...

kak Olie pun suka sgt lagu2 Raihan terutama album mula2 mereka..