Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 01, 2008

Raya!!

Selamat Hari Raya semua!!
Maaf Zahir & Batin!

Walaupun tengah bz sediakan juadah hari raya untuk esok..tapi aku sempat lagi berblogging hehe
Maksudnye takdela bz sangat kan? :P

Baru selesai buat rendang daging + hati. Tapi tengok2 macam sikit pulak sekilo setengah ni..jadi abg tadi pegi la beli daging lagi sekilo. Sambil2 tunggu abg balik dari kedai, aku buat la caramel..bleh la buat dalam 20bekas kecik2..ala jadi la tu.
Skang ni dok tunggu nasi impit sambil kumpul tenaga nak buat rendang 2nd batch..harap2 la cukup untuk tetamu2 yang nak dtg rumah esok ni..

Hmm..apela diorang tu buat kat rumah tok ek? Rindu nak nyakat firdaus dan bapaknye (paksu aku) hehe..rindu nak dengar paknjang, pakcik, makteh sume berkaraoke, nak main ngan bebudak kecit2 (maisarah, munirah, nabila, akmal, sapik, balqis dan lain2)..pastu nak makan bertambah2..uii sedap tau makanan org utara!

Ish..mak ngan ayah aku ni sure gi padang besar ni! Nak ikott! hehe

Abang pun dok tengah rindu2 orang mesia kot..sejak tadi senyap je..
:D hehe jangan maraah..

uu..teruja nya nak celebrate first time raya kat mesir esok ni..takottt..
:P

5 comments:

ummi said...

Hai, nak buat macamana..dah nasib beraya di perantaun. Tapi tak rugi, dapat pengalaman. Kalau tak, mesti tak tau macamana nak masak rendang. Tau maka ja!. HAi..lepas ni nad balik malaysia jadi expert la masak memasak.

Masakan orang utara memang sedap oii..tak boleh lawan. Anyway,

bunyi cerita macam raya sakan tu!

Insya Allah ada rezeki dapat lah kita jumpa dan raya sekali. Bila?/ tak taulah...

RUN WITH THE WAVE said...

Hey there! Come and join us for a BBQ buffet at the beach in Penang this Christmas with watersports activities included! Sign up now! Check out my website at www.runwiththewave.com Thanks! See you at the beach!

RUN WITH THE WAVE said...

Hey there! Come and join us for a BBQ buffet at the beach in Penang this Christmas with watersports activities included! Sign up now! Check out my website at www.runwiththewave.com Thanks! See you at the beach!
Selamat Hari Raya!

Twiggy said...

ape merepek si "run with the wave" tuh.

Anyway, Nad!!! Buat rendang!?!? *gasp*

TERRERRNYEEEEEEEEE!!! I ni baru buat cake dah kecoh sedunia.. hhahhahah...

Here's wishing you a Selamat Hari Raya.. Kalau ada salah silap, mintak maaf ye :)

Good luck with overcoming your morning sickness! :D seronoknye nak ade babyyy.... nak jugaaaakkk... hahahhaaha

nad said...

kak opin: hehehe tu la, syok gak dah tau masak rendang. Habis kawan2 yeh makan, diorang suke sangat pulak tu hehe :D. Tapi mmg la tak expertt..kene tunggu bleh masak macam2 mcm kak opin dulu..ni asal nak masak je cari resepi kat internet. Nanti kat mesia kene bawak laptop dok kat dapur kot? hehehe

Tu la..nanti one day..insyaallah :D

Raje: Uish tak terel ah..thanks to brahims hak hak :P

selamat hari raya jugak..maaf zahir batinn..nad pun mintak maaf la kalau ade salah silap..

tq raje..takpe, kawen pun baru 5 bulan kan? ;) ..usaha dan doa :D insyallah it will come to u soon..kite doa bagi raje pegnen cepat2 hehe