Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 02, 2008

Puasa Day 1

Alhamdulillah..
Yesterday was my first day fasting abroad, my first day fasting in Egypt, my first day fasting with a husband he he

Before berbuka semalam we went to Souq Gaban di Tanta, nak beli sayur, buah, manisan atau ape2 yang patut.
Walaupun sini takde Bazaar Ramadhan, dan air yg dijual kat tepi jalan ade dua kaler je (hitam dan putih), kemeriahan tu kire dapat rasa la.

Air hitam tu Air Tamarhind (ala yg dlm ayat2 cinta tu) ngan yang putih tu Air Sobya. Air Sobya ni aku tatau apemende, tapi Arab suke minum Tamarhind + Sobya.
Kitorang beli semalam, try la campur..selama ni dok minum Tamarhind kosong je..alamak, tak lalu pulak tekak ni nak telan :P.

Ni baru lepas sahur nak tunggu solat subuh. Sahur tadi buat nasi goreng, goreng popadom, makan yogurt, buah tamar fresh, ngan air nesquick. Banyak tak kitorang makan? Hehe

Harini berbuka abg mintak sediakan ape2 jenis kuih..uih, mane la reti..stakat karipap tu boleh la kan..tapi, mane nak lalu setiap hari makan karipap kan? Uh..I miss Bazaar Ramadhan :P

Oleh itu kawan, aku menyeru sesape yg ade resepi kuih yang senang2, sile2 la bagi kat aku ok.
Tengkiyu!

Meanwhile..mencari resepi kuihla aku kat internet sepanjang puasa ni hehehehe


**Gambar takde, xleh aplod..lenkali ek



5 comments:

ﺇﺭﻣﺎﻳﻨﺘﻲ ﺇﺳﻤﺎﻋﻴﻞ said...

ala nad, wat kuew tiow jek. kueh jugek kan. huhu! :p

che poonz said...

bagus irma..
cadangan yg sgt bernas cam beras nasional..
:D

nad said...

haa sile la poskan kueteow nye tu ha wahai cik pa'ah dan ema..mesir mane nak ade kueteow mcm mesia haha

anak lee said...

nad,
wat laa puding telur @ karamel ke..
takpon, ko wat kueh gule melaka..
haa, tu pon senang je..
takpon ko wat je lengkong sirap..
lagi senang..
kalu nak lagik senang, ko wat je cekodok!
kueh gak tu..ok?
huuu..semua tu aku terel buat!

nad said...

karamel idea yg baik..
kueh gula melaka-sini takde gula melaka
lengkong sirap..baik
cekodok bleh kot..pisang ade ni

tapi semalam aku buat cucur keledek cicah gula..sedap woo

oo ko terel ek ngah? meh la pos