Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, September 14, 2008

Tomyam lagik :D

Semalam berbuke dengan tomyam,harini pun tomyam.
Tukang masak? mestilah encik yeh :D

Si isteri die yg mengade ni telah berusaha memujuk lakinye utk buat tomyam..sebab kalau lakinye ni buat tomyam memang sedap sangat! :D

Lepas terawih malam tadi, kawan yeh call ajak cari lampu ramadhan kat tanta.
Berpusing2lah kami 1 tanta sampai kul 1230++ demi lampu itu. Tapi unfortunately lampu tersebut telah abis dijual..rupenye time limit dia sampai 10 Syawal jekk.

Masa kitorang stop bertanye kat satu kedai ni, sempat jugak la kami kene nasihat hehe.
Kate ammu kedai ni, bida'ah pasang2 lampu ni.
Uh uh ..ouch!

Aku tanye abang, apsal lak bleh jadi bida'ah? Yeh kate sebab zaman nabi takde..
hoh..kamu nilai lah sendiri ape2 yang kamu nak nilai ye :D

Hmm..dah 14 Ramadhan, bulan pun dah full moon.
Cantik sangat.
Lagi 2minggu dah start raya pulak.
Sedihkan Ramadhan dah nak abis?

Sementara kite sibuk2 tunggu raya dan beli macam2 keperluan raya..moh le kite tingkatkan amal ibadah kite.
Semoge segala amal baik kite diterima Allah, Amin.


2 comments:

Azie Nazri said...

ada orang cakap pasang lampu or more specifically pelita ni budaya hindu.
so kita takleh ikut. hmmm.

tomyam? sedapnyaaaa!
teringat tomyam yala papa salu buat.
tomyam tu buh santan skit.
abg yeh buat tomyam mana?
suh la dia ajar kak nad buat tomyam yala plak.
uuu gerenti bertambah2 nasik! :p

nad said...

oh eh?
hmm..ehehhe

abgyeh tatau pun wat tomyam yala..die buat yg instant punye je :D

nak resepi tomyam yala pls!! :D