Erfaan's First Birthday ticker

Lilypie First Birthday tickers

Adam's Second Birthday ticker

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, September 29, 2008

Salam Aidilfitri dari Mesir

Ramai dah yang start balik kampung harini.
Alamatnye, seminggu la kitorang x dapat bace new updates kat blog kawan2..huiii..seminggu tuuuuhh.
Oit korang, sile balik awal sikit ye? hehe

Malam tadi lepas dinner aku rase mcm sehat sikit dah..walaupun sebelum tu dah 5-6kali aku muntah2.
Tengoklah, jap lagi kalau ok..aku nak ikut abg gi beli barang2 masak untuk raya.
Nak masak ape? Tah laaa..heheh
Wait n see...

Honestly aku dah start rindu ngan makanan malaysia..speshly nasikk.
Nasik Arab lain woo..makan sikit2 bole laa...tapi bile dah slalu sgt mcm xbleh nak masuk heheh.
Aku dah start berangan nak makan roti canai, nasi lemak sambal sotong, seafood, kue teow/bihun udang, sate, rendang tok..uish..terliur aku ni..jangan ngidam bukan2 sementara dok kat mesir ni udahh..:P
Jenuh la encik abe aku nak cari..

Actually time ni time tido..tapi tadi aku tido dah kejap, x pasti bape lame. Pastu tetibe aku terjage pastu borak2 ngan abang nak masak ape sume, pastu dah x bleh tido. Abang syok je tido..takpela..sian die letih jage ginik die sorang ni..heheh
Bak kate die ' ayang sorang pun dah macam 2' :P


Ala..perut aku rase x sedap dah ni..
Baiklah, sebelum aku byebye kat korang meh aku nak bagi ucapan sket

'Salam Aidilfitri kpd semua..Mintak maaf banyak2, zahir batin. Kalau ade tersilap kate ke, terbuat ape2 yg korang x suke ke kan..mintak maaf banyak2 ek. Kalau nak aku mintak maaf secare personally pun bleh..tapi korang message la aku suh aku mintak maap kat korang personally, insyaallah aku buat, no problem!
Untuk yang kat perantauan gak mcm kitorang ni..jangan nangis2..kite beraye lagi syok dr org kat mesia okeh?? hihi nanti balik kite balas dendam raya puas2.
Untuk yang beraye kat rumah sendiri..aa jgn lupe gi smayang raye.
Untuk yang beraye kat rumah mertua..senyum2lah selalu..syok oo org dah kawen, bleh merase raya kat rumah mertua.
Untuk yang nak kawen/tunang lepas raya ni..tahniahh..pos la sikit nasik minyak kat kami
Dan untuk yang beraye sambil berpeknen dan bermorning sickness mcm aku ni..tahla aku pun tatau nak ucap ape..semoge x morning sickness la pagi raye tu yee hihi'

okla..ucapan pun dah ngarut2 sebab aku pun dah pening2 ni..
nak kejut abang suh bangun sahur pulakk..
huhu..sile la doakan aku kuat untuk mengemas rumah sebelum raya ni!!
Aminnn

2 comments:

RozIlah Kamarudin ImOlie said...

Salaam dari Alex. Carrefour tempat akak sentiasa berkunjung.

Raya wat open house X?

nad said...

salam, thanks masuk blog ni :D

Open house hari2 rumah kitorang ni...hehe